Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachten in Zanderij-drugszaak horen eis aan

Verdachten in Zanderij-drugszaak horen eis aan

22/10/2019 19:15 - Van onze redactie

Verdachten in Zanderij-drugszaak horen eis aan

 

PARAMARIBO - Rechter Maureen Dayala heeft maandag de behandeling van de strafzaak tegen Palmita W., Vinay C. en Humphrey K. hervat. De drie zouden samen met negen andere verdachten in april 2018 hebben geprobeerd om 63 kilo cocaïne uit te voeren.

Twee verdachten hebben vanaf het begin ontkend dat zij iets van de zaak afweten. Dat zijn beveiligingsmedewerker Palmita W. en Vinay C., ex-lid van het Bestrijding Internationale Drugssmokkel (BID)-team. Humphrey K. daarentegen heeft bekend; hij heeft een uitgebreide verklaring afgelegd bij de politie. De zes anderen worden afzonderlijk van dit drietal berecht.

"Ik heb een verkeerde beslissing genomen en die zal ik voor de rest van mijn leven moeten dragen. Ik heb me nimmer beziggehouden met drugs, maar onder druk van de politie heb ik bepaalde verklaringen afgelegd", zei Palmita W. die erbij blijft onschuldig te zijn.

Vinay C. treurt vooral om het feit dat hij zijn baan kan verliezen, terwijl hij zich altijd keurig heeft gedragen op het werk. "Ik heb verlof genomen omdat ik tot vroeg in de ochtend alcohol heb gedronken. Ik wilde dat niet aan mijn commandant zeggen omdat ik bang was dat hij me zou rapporteren. Ik wil mijn werk wel terug", luidde zijn smeekbede.

Hem hangt een straf van elf maanden onvoorwaardelijk boven het hoofd. Tegen Humphrey K. heeft officier van justitie Shanta Mahadew een straf van vijf jaar geëist. Palmita W. kijkt aan tegen drie jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Het verschil in eis hangt samen met het aandeel van betrokkenen in de zaak.

Advocaat John Ferdinand noemde zijn cliënt Humphrey K. een kroongetuige die alles eerlijk heeft verteld waardoor de zaak snel opgelost kon worden. "Zulke mensen moeten beloond worden", zei de raadsman.

Hij vroeg om een mildere straf voor deze verdachte omdat hij een alleenstaande vader is die voor zeven jonge kinderen moet zorgen. "Hij heeft een fout gemaakt, maar hij gaat die herstellen", pleitte Ferdinand. Humphrey K.: "Ik heb er heel veel spijt van en ik heb mijn les geleerd." Op 18 november doet de rechter uitspraak.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina