Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • AANGEBODEN: Reactie op bliksembezoek TUI

AANGEBODEN: Reactie op bliksembezoek directeur TUI

23/10/2019 15:34

De redactie van DWT Publishing NV stelt lezers in de gelegenheid stukken in te zenden ter publicatie. In principe worden alle ingezonden artikelen opgenomen, tenzij de inhoud schadelijk, kwetsend of beledigend is voor derden. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de mening van DWT Publishing NV. De redactie behoudt zich het recht voor om stukken niet te plaatsen, of in te korten of te redigeren zonder dat die uit hun context worden gehaald.

De redactie van DWT Publishing NV stelt lezers in de gelegenheid stukken in te zenden ter publicatie. In principe worden alle ingezonden artikelen opgenomen, tenzij de inhoud schadelijk, kwetsend of beledigend is voor derden. Stukken die geplaatst worden komen niet noodzakelijkerwijs overeen met de mening van DWT Publishing NV. De redactie behoudt zich het recht voor om stukken niet te plaatsen, of in te korten of te redigeren zonder dat die uit hun context worden gehaald.  

PARAMARIBO - De heer Kers van TUI fly heeft Suriname een bliksembezoek gebracht om te kijken of TUI fly "nog welkom" is. Hij doet voorkomen alsof zijn maatschappij het toerisme naar Suriname op gang brengt, terwijl er al jarenlang toeristen komen naar Suriname.

Kers heeft het over de afgelopen drie jaar en dat zijn maatschappij flink heeft geïnvesteerd. Dat zou ook de SLM ten goede komen. Wat een arrogantie terwijl de Nederlandse toeristen al decennia lang Suriname bezoeken. Bovendien bestaan SLM en de Torarica Group al langer dan vijftig jaar.

Wij hopen niet dat de vliegtuigen van TUI fly ook zo rammelen als het verhaal van de directeur. TUI fly probeert zand in de ogen te strooien van de Surinaamse overheid en het publiek, door steeds te komen met toerisme en dat zij zich zogenaamd richt op een ander segment van de markt. Daarom bieden zij tarieven aan van 499 euro.

Flauwekul, de maandagvluchten van TUI fly zaten vol Surinaamse klanten van de SLM. Vraagt u dat maar na bij de immigratiedienst op Zanderij. Als TUI fly zoveel toeristen naar Suriname zou brengen, zoals de heer Kers beweert, zouden alle hotels in Paramaribo vol zitten. Maar dat is helemaal niet het geval. Allemaal gebakken lucht.

Het is duidelijk wat TUI fly en KLM van plan zijn: zij willen de hele markt voor Suriname controleren. KLM en TUI fly bieden samen 2.600 stoelen per week aan. Op jaarbasis is dat 135.200 en dan mag de SLM als national carrier achter in de rij aansluiten.

Volgens de harde cijfers van immigratiedienst van Zanderij waren er heel recent 115.688 aankomsten op jaarbasis van bezoekers met een Nederlands paspoort. Natuurlijk vertrekken er ook mensen met een Surinaams paspoort naar Nederland en zijn er ook bezoekers uit andere landen die via Schiphol afreizen naar Suriname.

Maar deze aantallen zijn natuurlijk peanuts vergeleken bij de bezoekers met een Nederlands paspoort. Dus als de SLM bijvoorbeeld vijf keer per week gaat vliegen, dan worden meer dan tweehonderdduizend stoelen op jaarbasis vanuit Amsterdam aangeboden. Dat is een hele grote overcapaciteit.

Het heeft niets te maken met toerisme en de prijzen zullen gedumpt worden op korte termijn. Maar op lange termijn wordt het een ramp. Hier is echt sprake van goedkoop is duurkoop, want de prijsverlaging zal maar van heel korte duur zijn: totdat de SLM is uitgeschakeld. Wie probeert TUI fly voor de gek te houden met toerisme? KLM en TUI fly zullen dan de voorwaarden en prijs bepalen en dan is het slikken of stikken.

Een ieder kan zien dat dit een mission impossible is voor de SLM. Voor de SLM betekent dit geen toerisme maar ramptoerisme. KLM en TUI fly hebben veel meer financiële armslag dan de SLM en een veel langere adem. Je kan van Robinhood ook niet verwachten om in de Champions League te overleven als men in een poule zit met Ajax en Bayern München.

Over het interne beleid van de SLM gaan de Surinamers zelf over. Daar hebben de KLM en TUI fly niets mee te maken. Zelfs de Verenigde Staten van Amerika beschermen hun binnenlandse markt waarom zou de jonge, onafhankelijke republiek Suriname dat niet mogen doen. SLM, Sranan Sani!

Op 2 november zal het actiecomité TUI fly een warm welkom geven bij haar eerste vlucht, voor de deur van haar bondgenoot KLM, want zij zijn twee handen op één buik. Dan zal duidelijk worden dat de protestactie niet slechts om een kleine groep mensen gaat. Baas in eigen huis met een sterke SLM!

Het Actiecomité Bezorgde SLM-burgers

bezorgdeslmburgers@gmail.com

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina