Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Arjan Kers: 'TUI heeft gekozen voor Suriname'

Arjan Kers: 'TUI heeft gekozen voor Suriname'

23/10/2019 08:39 - Van onze redactie

Arjan Kers: 'TUI heeft gekozen voor Suriname'

Arjan Kers had persoonlijk graag dat de samenwerking tussen TUI Nederland en de SLM was voortgezet. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Het besluit van de SLM om initieel niet te kiezen voor de Boeing 787 Dreamliner op de mid-Atlantische Route was wel een punt van discussie tijdens de onderhandelingen met TUI Nederland voor het voortzetten van de samenwerking. Dat heeft managing director Arjan Kers van TUI Nederland maandagavond na lang aandringen prijsgegeven.

"Het was niet het breekpunt voor ons, maar misschien wel voor de SLM. Ons is gevraagd toen welk vliegtuig de SLM zou kunnen kiezen als de Airbus A340 eruit gaat en wij hebben toen aangegeven dat voor het afstemmen van de dienstverlening op elkaars aanbod de aanschaf van een Dreamliner ideaal zou zijn." Hij benadrukt in gesprek met de Ware Tijd dat TUI Nederland ook heeft helpen zoeken naar zo'n toestel, omdat dat niet voor het oprapen ligt.

Kers zegt direct erachteraan dat er nog veel meer zaken zijn besproken, maar dat hij die niet zal prijsgeven. "Het heeft bijvoorbeeld niet gelegen aan de vertragingen en dat soort dingen. Maar ik wil geen interne zaken prijsgeven. Dat is mijn aard niet. Dat TUI wel heeft gekozen voor Suriname, dat is belangrijk."

Zijn bedrijf, de grootste reisorganisatie in Nederland, vliegt vanaf 2 november op eigen kracht twee keer in de week naar Suriname. "We hebben al drie jaar fors geïnvesteerd in de bestemming Suriname. We hebben ruim 2.500 medewerkers die via onze 140 reisbureaus deze bestemming ook promoten. We hebben een enorme marketingcampagne uitgevoerd op radio en televisie en dat heeft ook voordelen voor de SLM en KLM", benadrukt Kers.

De managing director legt uit dat met de komst van TUI het soort toerist dat via de reisorganisatie naar Suriname komt voor zeker 30 procent bestaat uit de gasten die niet alleen het ticket maar ook een vakantie boeken. Kers, die met Manfred Lahey, manager product verre bestemmingen voor twee dagen in Suriname was, legt uit dat de SLM en TUI elkaar nog steeds in de ogen kunnen kijken en dat zijn onderneming de nationale carrier op aanvraag ook wel helpt.

Op 18 juni werd bekend dat TUI vanaf begin november twee keer in de week zelfstandig op Suriname zal vliegen met een Boeing 787 Dreamliner. De SLM heeft toen geen verklaring gegeven voor het beëindigen van de overeenkomst. Het arbeidscontract van voormalig SLM-directeur Gerard Lau dat op 9 juli dit jaar zou vervallen, is toen niet verlengd door de raad van commissarissen van het staatsbedrijf. Dat werd besloten nadat bekend werd dat Lau een overeenkomst was aangegaan voor de aankoop van een Airbus. De regering prefereerde naar verluidt een Boeing 787 Dreamliner en zou over de aankoop daarvan al verregaande afspraken hebben met een leverancier.

De joviale Kers benadrukte in het gesprek met de Ware Tijd dat er al weer gesprekken gevoerd worden met de nieuwe leiding bij het staatsbedrijf. "We moesten op een gegeven moment de knoop doorhakken bij de besprekingen, maar we zijn on speaking terms en misschien dat we volgend jaar weer een samenwerking aangaan met de SLM. We sluiten niets uit." Kers meldt dat hij persoonlijk graag had gezien dat de samenwerking met de SLM was voortgezet.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina