Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SVB wil President's Cup op 9 november laten spelen

SVB wil President's Cup op 9 november laten spelen

23/10/2019 20:45 - Marinio Balsemhof

SVB wil President's Cup op 9 november spelen

 

PARAMARIBO - Het voetbalseizoen van Suriname begint misschien op 9 november in het Franklin Essed stadion. De Surinaamse Voetbalbond stuurt woensdag de brief naar het kabinet van de president van Suriname, waarin er wordt gevraagd of de datum het staatshoofd schikt.

Ook dit jaar wordt de President's Cup met als inzet tienduizend US dollars de openingswedstrijd van het seizoen. Omdat Inter Moengotapoe zowel de lands- als bekertitel pakte, wordt verliezend bekerfinalist Flora de tegenstander.

Volgens competitiemanager Ashok Bainath Sah kiest de SVB er bewust voor om de President's Cup in het Essed Stadion te laten spelen. "We hebben op 15 november in het André Kamperveen Stadion de Nations League-wedstrijd tussen Suriname en Dominica, dus willen we het veld sparen", zegt hij.

Sinds 1993 spelen de Surinaamse landskampioen en de bekerwinnaar als seizoenopener de President's Cup. Normaliter wordt deze in de eerste week van oktober gespeeld, maar door de perikelen rond de vorm van de competitie die moet of zal worden afgedraaid, was de ontmoeting deze verschoven naar een latere datum.

Het vorig jaar won Robinhood in het André Kamperveen Stadion de prestigieuze cup door West United met 4-0 te verslaan. Robinhood heeft de President's Cup zeven keer gewonnen (1994, 1995, 1996, 1999, 2001, 2016 en 2018). Inter Moengotapoe nam de cup zesmaal mee naar huis (2007, 2010, 2011, 2012, 2013, 2017).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen