Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Ik wil hierover niet praten’

‘Ik wil hierover niet praten’

25/10/2019 18:40 - Cheflin Paulus

‘Ik wil hierover niet praten’

 

PARAMARIBO - De politie onderzoekt de gewelddadige dood van de 64-jarige Bibi Fareeda Nisha Hakim die op 17 oktober levensloos is aangetroffen in haar huis aan de Swastikaweg te Kwatta. De Ware Tijd sprak de zoon van het slachtoffer, Biswanand G.

Hij zegt voorlopig niet inhoudelijk op de zaak in te willen gaan in de media. "We zitten in een moeilijke situatie. Ik wil er niet over praten. Het is gevoelig. Niet dat ik het niet kan, maar ik wil niet. Ik laat het woord over aan mijn vader. Hij is de man in huis. Nu zitten wij in een schip en wij moeten gewoon met de stroom mee gaan", zegt hij emotioneel. Op het moment dat de krant Biswanand G. spreekt, is zijn vader pas enkele uren teruggekeerd in Suriname.

Hakim woonde samen met haar man, haar zoon Biswanand G. en veertienjarige kleinzoon. De jongen heeft verklaard dat hij zijn oma bij thuiskomst dood heeft aangetroffen. Volgens Biswanand G. gaat het niet goed met hem en zijn zoon (de kleinzoon) door de spanningen en geestelijke druk sinds de moord.

Hij zegt recentelijk te zijn benaderd door personen die hem een aantal vragen hebben gesteld. "Het lijkt alsof je gedwongen wordt om te praten. Ze komen terug met diezelfde shit, want ze waren al gekomen. Ik heb ze gezegd dat ik voorlopig niet hierover wil praten", zegt hij duidelijk geïrriteerd. Of het om politiemensen gaat, kan hij niet bevestigen.

Buurman Vincent zegt tegen de Ware Tijd dat zijn buren rustige mensen zijn. "Ze zijn niemand tot last. Ik kan mij niet voorstellen dat die oude vrouw op zo een manier om het leven is gebracht. De kleinzoon heeft zijn oma als eerste gezien toen zij dood was hoor ik. Het is echt jammer. Toen het geval zich had voorgedaan zag een andere buurman de politie langskomen. Toen heeft hij ons gemeld en voor je denkt was de hele buurt voorin bij de familie", vertelt Vincent.

Hij stelt dat het niet gaat om een buurt die bekendstaat om berovingen. Over geruchten van een roofmoord heeft hij weinig te zeggen. "Het zou kunnen dat het een beroving was ja, maar deze dingen zijn moeilijk. Het kan ook een afrekening zijn. Je weet maar nooit", zegt de man voorzichtig.

Volgens de politie zijn er duidelijke sporen van geweld op het lichaam aangetroffen. Het lijk is voor sectie in beslag genomen. De zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. De politie is bezig te onderzoeken wat er gebeurd is, zegt politiewoordvoerder Humphrey Naarden Er is nog niemand aangehouden. De zoon en kleinzoon zijn al flink aan de tand gevoeld en de politie zal nog enkele getuigen horen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina