Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Porknokkers bekogelen gemengde eenheid

Porknokkers bekogelen gemengde eenheid in goudmijn

25/10/2019 15:06 - Van onze redactie

Porknokkers bekogelen gemengde eenheid in goudmijn

 

PARAMARIBO - Een militair heeft donderdagochtend een barstwond opgelopen aan zijn hoofd. Hij maakte deel uit van een politie- en militaire-eenheid die surveilleerde in de Royal Pit van Iamgold toen die met stenen werd bekogeld. De politie vermoedt dat illegale goudzoekers de daders zijn.

Volgens de voorlichtingsafdeling van het KPS houden de porknokkers zich in de nachtelijke uren schuil in de donkere mijnen en bekogelen ze de eenheden. De verdachten worden opgespoord.

Het was de derde dag op rij dat er werd gesurveilleerd in de Royal Pit. Dinsdag en woensdag zijn er samen zeven porknokkers gearresteerd, die zich ophielden op de concessie van de multinational.

Op 22 oktober ging het om Ivan L. en Sirano D., beiden 26 jaar, en de 33-jarige Nelinio S., die werden opgepakt in de Royal Pit. Hun gereedschappen zijn in beslag genomen.

Woensdagavond volgde de aanhouding van Jury T. (23 jaar), Jurgen J. (24), Orlando L. (45) en Syay R. (47). De zeven porknokkers zijn in verzekering gesteld door de politie van Brokopondo op verdenking van overtreding van de wet Economische Delicten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina