Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Kinderen met beperking hebben recht op vertier’

‘Kinderen met beperking hebben recht op vertier’

26/10/2019 22:49 - Marinio Balsemhof

‘Kinderen met beperking hebben recht op vertier’

 

PARAMARIBO - De grasmat van het Emile de La Fuente Sportcomplex is vrijdag omgetoverd tot een spelpark. De Ilonka Elmont Foundation had ook deze keer tien verschillende spelletjes bedacht om de kinderen met een beperking een onvergetelijke dag te bezorgen.

Het plezier op het gezicht van de kleintjes is een duidelijk bewijs dat deze dag een succes is geworden. Dat geeft aan de organisatie en vrijwilligers een onbeschrijfelijke voldoening en de motivatie om nog meer voor deze doelgroep te organiseren. Vrijdag was het volgens Ilonka Emont iets moeilijker en zwaarder dan de vorige keren, omdat zij met twee groepen tegelijk bezig waren. Er waren spelletjes voor kinderen in een rolstoel en voor kinderen die mobieler zijn. Doordat er veel medewerkers waren, was het wel te doen.

Het stemt Elmont goed dat er steeds weer genoeg vrijwilligers hun diensten aanbieden. Zo kregen zij bij dit evenement ook de hulp van International Academy of Suriname (IAS). Jordan Magera van IAS zegt dat zij via een ouder hadden gehoord over de sportdagen van de Ilonka Elmont Foundatian en dat zij direct enthousiast waren om mee te helpen. "We came with all the seniors and you can see that they are enjoying it. It is fun and I am sure that this won't be our last time", aldus de leerkracht.

MMA-topper Furdjel de Windt heeft er geen spijt van dat hij zijn medewerking aan de sportdag heeft verleend. "Het was mijn eerste keer, dus wist ik niet wat ik ervan moest verwachten. Maar vanaf het begin was het direct leuk en gezellig om met die kinderen te werken", zegt hij. De Windt heeft gemerkt dat ook kinderen met een beperking veel willen leren en is van mening dat deze groep ook die mogelijkheden geboden moeten worden.

De vechter is er al zeker van dat het niet bij vrijdag voor hem gaat blijven. "Er komen zeker meer van deze dagen", zegt de sporter vastberaden. Hij roept bedrijven en instanties op om meerdere sportdagen en andere gezellige activiteiten voor de kinderen met een beperking te organiseren. Zelfs denkt hij eraan om wedstrijdjes of demo's te houden. "Ook kinderen met een beperking hebben recht op vertier", zegt hij.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina