Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Ik zit te duimen dat het opvanghuis niet sluit'

'Ik zit te duimen dat het opvanghuis niet sluit'

28/10/2019 03:03 - Gilliamo Orban

'Ik zit te duimen dat het opvanghuis niet sluit'

Foto: Facebook Matoekoe  

PARAMARIBO - Het laatste woord over de sluiting van het opvanghuis van Stichting Heil Pedagogisch Centrum Matoekoe lijkt nog niet gezegd. Voorzitter Rose-Ann Franklin zegt dat er eerst een gesprek komt met minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, omdat het ministerie volgens haar ook zeggenschap heeft.

De stichting begeleidt kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. "Ik zit elke dag te duimen dat het opvanghuis niet dichtgaat. Hun zorg en begeleiding zijn goed, want mijn dochter Cristal was vroeger echt onrustig, maar is dat nu minder", zegt Jurney Sawiran. Haar elfjarige kind heeft een verstandelijke beperking en wordt nu ongeveer drie jaar opgevangen door Matoekoe.

De stichting had haar gezegd dat ze haar dochter niet meer hoefde te brengen, omdat het opvanghuis gesloten zou worden, maar daar is voorlopig nog geen sprake van. "Ze mag tot 20 december blijven, want daarna wordt het woongedeelte gesloten. Maar ik hoop dat de overheid inspringt om de sluiting te voorkomen", zegt Sawiran.

Matoekoe heeft inwonende kinderen en biedt ook schoolactiviteiten aan kinderen die overdag bij het centrum zijn. Vanwege achterstallige betaling aan medewerkers kon de school niet zoals gebruikelijk begin oktober starten. Intussen heeft de stichting de subsidie ontvangen.

Daardoor konden het vakantiegeld en de salarissen van augustus en september worden betaald. Deze week ontvangt het personeel het loon van oktober. Matoekoe start op 4 november met haar school voor 65 leerlingen. Er staan nog 25 personen op de wachtlijst. "Als we meer subsidie krijgen, kunnen we ook hen begeleiden", zegt de voorzitter.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina