Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jarige HVB had zo een snelle groei niet verwacht

Jarige HVB had zo een snelle groei niet verwacht

30/10/2019 03:14 - Jason Pinas

Jarige HVB had zo een snelle groei niet verwacht

HVB-voorzitter Mike Noersalim (m) met enkele partijleden. Foto: HVB  

PARAMARIBO - De Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) blikt twee jaar na de oprichting meer dan tevreden terug op de afgelopen periode. "We moesten vooral vechten tegen karaktermoord en de bezoedelde naam die we door onze oude partijgenoten opgeplakt kregen. Dat was in het begin heel moeilijk, maar kijk waar we nu zijn", zegt voorzitter Mike Noersalim tegen de Ware Tijd.

De partij bestond maandag twee jaar. Uit dankbaarheid voor de ondersteuning van de leden en de Almachtige heeft het bestuur in plaats van een groot feest een dankdienst gehouden. Een aantal werkers van de partij - vooral vrouwen en jongeren - ontvingen een certificaat, volgens politiek leider Raymond Sapoen als motivatie om zich in te blijven zetten voor de HVB. "We zijn nu één van de snelst groeiende politieke partijen, dankzij u", merkte Sapoen op.

Hoewel de HVB pas twee jaar oud is en het bij de komende verkiezingen tegen grotere partijen moet opnemen, zijn Sapoen en Noersalim ervan overtuigd dat HVB een goede beurt zal maken in mei 2020. "We zijn beslist niet kansloos", verzekert de politiek leider. Hij verzocht de partijgenoten daarom om de laatste maanden naar de verkiezing toe de "HVB-boodschap" te blijven delen met de gemeenschap.

Noersalim denkt dat de partij nu goed is voor minimaal twee zetels. "Als we nu een verkiezing houden, halen we zeker minimaal twee zetels en ik denk dat we meer zullen groeien in de komende maanden", klinkt hij overtuigd. Noersalim zegt dat het vanaf het begin duidelijk was dat de partij groeipotentie had. Echter, hij had nooit gedacht dat de HVB zulke grote sprongen zou maken in relatief korte tijd.

Noersalim: "Ik zeg u heel eerlijk, in mijn stoutste dromen had ik nooit zo een snelle groei verwacht." Volgens hem wordt er vanuit de oude politiek nog steeds gebeukt op zijn partij, maar dat biedt nu geen soelaas omdat de bewustwording van de hervormingsgedachte onder het volk steeds groter wordt. "You can fool some people some time, but you cannot fool all the people all the time, dus het schelden werkt nu niet meer", aldus Noersalim.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina