Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • DNA wil wijziging wet op Staatsschuld snel afhandelen

DNA wil wijziging wet op Staatsschuld snel afhandelen

31/10/2019 15:58 - Ivan Cairo

Vicepresident Ashwin Adhin maakt tijdens de schorsing een praatje met waarnemend parlementsvoorzitter Melvin Bouva en NDP-fractieleider Amzad Abdoel.

Vicepresident Ashwin Adhin maakt tijdens de schorsing een praatje met waarnemend parlementsvoorzitter Melvin Bouva en NDP-fractieleider Amzad Abdoel. Foto: Ivan Cairo  

PARAMARIBO - De Nationale Assemblee (DNA) wil niet meer tijd dan nodig wordt geacht besteden aan de wijziging van de wet op de Staatsschuld. De bedoeling is dat indien mogelijk nog donderdagavond de behandeling moet zijn afgerond. Zo deelde waarnemend parlementsvoorzitter Melvin Bouva mee na aanvang van de openbare vergadering.

Kort daarvoor had hij de vergadering geschorst om overleg te plegen met de fractieleiders over de inrichting van de vergadering. Afgesproken is dat dezelfde spreektijdregeling zal gelden zoals bij andere wetten wanneer de openbare plenaire behandeling vooraf is gegaan door een openbare commissievergadering. Elk lid van het college dat het woord wenst te voeren krijgt vijf minuten spreektijd met een uitloop van maximaal twee minuten. 

Intussen is de vergadering weer geschorst. Besloten dat de inhoudelijke behandeling van het initiatiefvoorstel omstreeks vier uur 's middags begint, zodat parlementariërs de ruimte krijgen zich te buigen over wijzigingsvoorstellen die na de commissievergadering van afgelopen dinsdag in het wetsvoorstel zijn opgenomen.

Het initiatiefvoorstel van NDP-fractieleider Amzad Abdoel kwam daags nadat de VHP aangifte bij het Openbaar Ministerie had gedaan tegen financiënminister Gillmore Hoefdraad. Volgens de VHP heeft de bewindsman illegaal het wettelijk plafond voor binnenlandse schulden overschreden en zo de wet op de Staatschuld overtreden.

Op overtreding van deze wet staat gevangenisstraf en een geldboete. Behalve minister Hoefdraad zijn ook vice-president Ashwin Adhin, en de ministers Soewarto Moestadja, André Misiekaba, Yildiz Pollack-Beighle, Nalini Gopal, Antoine Elias en Lekhram Soerdjan aanwezig.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina