Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Leerproces U14-meisjes krijgt vervolg

Leerproces U14-meisjesvoetbalselectie krijgt vervolg

31/10/2019 22:40 - Marciano Millerson

De volledige meisjes U14-selectie heeft haar deelname aan de CFU Girls Challenge Series dinsdag winnend afgesloten.

De volledige meisjes U14-selectie heeft haar deelname aan de CFU Girls Challenge Series dinsdag winnend afgesloten. Foto: CFU  

PARAMARIBO - De U14-meisjesvoetbalselectie van Suriname heeft de CFU Girls’ Under-14 Challenge Series 2019 op Trinidad en Tobago winnend afgesloten. In de laatste groep 5-ontmoeting werd Grenada dinsdagavond met 3-1 verslagen na een 2-0-rustscore. Royanie Karyasemita, Michajah Emanuels en Shanilia Kertoidjojo waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

Eerder boog Suriname het hoofd voor respectievelijk Cuba (0-7) en het gastland (0-3). "Het is een heel goed en leerrijk toernooi geworden voor de meisjes", zegt bondscoach Brian Aalse vanuit Trinidad en Tobago tegen de Ware Tijd. De tekortkomingen zijn blootgelegd en Aalse erkent dat er werk aan de winkel is. Desondanks vindt de oefenmeester dat de jongelingen op de goede weg zijn. "Alleen moeten zij vaker wedstrijden spelen." Vóór eind van dit jaar staat er nog één interland gepland.

Aalse weet nog niet wie de tegenstander wordt en wanneer de ontmoeting zal worden gespeeld. "Maar wij zijn verplicht vier oefeninterlands te spelen", legt hij uit. De overwinning op Grenada schrijft Aalse toe aan wilskracht. De opdrachten zijn overwegend goed uitgevoerd. Het viel hem op dat de meisjes nog wel vaak uit positie speelden. "Dat viel wel tegen, waardoor het op bepaalde momenten verkeerd ging. Er moet hieraan worden gesleuteld."

Suriname sloot zijn deelname af als derde met drie punten uit evenveel wedstrijden. Er werden drie doelpunten gescoord en elf geïncasseerd. Cuba eindigde na de 2-1 winst op het gastland op de eerste plaats met de volle winst. Het eiland scoorde zestien doelpunten en kreeg slechts één tegen. Trinidad finishte op de tweede plek met zes punten, veertien doelpunten voor en twee tegen. Hekkensluiter Grenada haalde geen enkel punt binnen, incasseerde twintig tegendoelpunten en vond het net één keer.

Bij terugkeer zal de bondscoach met technisch directeur Biswajeet Kali naar mogelijkheden kijken om de selectie bij elkaar te houden. Een optie is het nationale team mee te laten spelen in de jongenscompetitie, zodat de meisjes zich sneller kunnen ontwikkelen. "Wij gaan nog met de clubs moeten nagaan in hoeverre zij bereid zijn de speelsters in de jongenscompetitie in te schrijven om hen zo bij elkaar te houden." Ook voor de verenigingen is er huiswerk.

Aalse vindt dat er bij de clubs erop toegezien moet worden dat er gediplomeerde coaches komen. "Hierdoor is er minder werk als de speelsters bij de selectie aansluiten." Het is de bedoeling dat er in de komende periode naar meer talentvolle speelsters worden uitgekeken. De U15-meisjescompetitie start in de derde week van november. Er zal worden uitgekeken naar mogelijke versterkingen. De selectie is donderdagmorgen teruggekeerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen