Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Shamar Poetisi krijgt armprothese

Shamar Poetisi krijgt armprothese

31/10/2019 17:18 - Naomi Hoever

Shamar Poetisi en moeder Marilva Brewster.

Shamar Poetisi en moeder Marilva Brewster. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Shamar Poetisi die een deel van zijn rechterarm kwijt is, krijgt daarvoor in de plaats van stichting Gonini een prothese, die wordt betaald door Siegfried Jalink. Zodra de wond genezen is gaat de zestienjarige jongen met zijn moeder Marilva Brewster naar de Verenigde Staten waar Jalink woont. Hij betaalt niet alleen de prothese en behandeling, maar ook de de reis en het verblijf.

De tiener verloor zijn arm op 11 oktober toen hij met een andere jongen in een plastic fabriek aan de Industrieweg recyclemachines schoonmaakte. Op het moment dat Poetisi zijn hand in de machine stopte, schakelde de andere medewerker het apparaat aan en de arm werd verbrijzeld. De eigenaar van het bedrijf bracht de gewonde jongen zelf naar het ziekenhuis.

De zaak is in behandeling bij agent D. van de politiepost Latour. Het bedrijf wilde met SRD 30.000 aan de familie de zaak afdoen, maar het geld werd geweigerd. Intussen is de bedrijfseigenaar naar het buitenland vertrokken. 

Politieman D. belde de jongen in het ziekenhuis met de woorden: "Yu o teki a moni of yu no teki en? Den snesi o gowe." De vader die op bezoek was, merkte al snel dat zijn zoon niet vrij kon praten en pakte hem de telefoon af. Er ontstond een heftige woordenwisseling tussen de vader en de politieman.

De Ware Tijd heeft woensdag met de betrokken agent gebeld en hem geconfronteerd. Zijn reactie: "Ik weet niets hierover. Dat zijn niet mijn woorden. Maakt u contact met de afdeling PR." Toen de krant hem voorhield wat de familie beweert, zei hij: "Dan moet u naar de familie gaan."

Op 12 oktober, een dag na het incident, heeft agent D. vanuit het nummer 481111 gebeld, vertelt Shamar. "Hij vroeg eerst hoe het met mijn arm gaat en vervolgens hoeveel geld hij moest nemen bij de Chinees. Ik zei toen: 'ik weet het niet'." Het slachtoffer dat zes dagen in het ziekenhuis heeft gelegen is intussen weer thuis.

Gonini-voorzitter en oud-jeugdparlementariër Meriam Asodanoe heeft woensdag verslaggevers geïnformeerd over het gebeuren. Ze heeft aangekondigd dat de stichting samen met de familie een advocaat in de arm zal nemen om de zaak juridisch aan te vechten.

Om voorlopig in zijn levensonderhoud te voorzien heeft Gonini SRD 10.000 gedoneerd aan de jongen. Poetisi begon te werken nadat hij door de LBO-school was afgeschreven. Hij werkte van zeven uur 's morgens tot en met zeven uur 's avonds bij de plastic fabriek. De moeder beweert dat hij buiten haar medeweten om is gaan werken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen