Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SLM stopt per direct met Airbus A340

SLM besluit tot eerdere uitfasering Airbus A340-313

31/10/2019 14:36 - Van onze redactie

De Boeing 787 Dreamliner.

De Boeing 787 Dreamliner. Foto: www.planespotters.net  

PARAMARIBO - De directie van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft, in samenspraak met de raad van commissarssien, besloten de uitfasering van de Airbus A340 twee maanden eerder uit te voeren. De leaseperiode zou in december verlopen.

In het persbericht geeft de SLM aan dat vanaf donderdag vluchten van en naar Amsterdam met ingehuurde toestellen worden uitgevoerd. Maar aangegeven wordt dat de SLM met man en macht werkt aan het zo snel als mogelijk kunnen inzetten van haar eigen 'nieuwe' vliegtuig op de Mid-Atlantische Route. De focus wordt nu gelegd op continuering van de dienstverlening en de intrede van de B777. De trainingen tot de infasering van die kist zijn grotendeels opgestart en de certificeringsprocessen zijn gaande.

Het besluit om eerder met de Airbus A340 komt niet uit de lucht vallen. Zondag liepen twee vluchten van de SLM vertraging op nadat er "technische issues" waren met de kist. De problemen staken de kop op nadat het toestel pas was teruggekeerd van een A-check. Daardoor was de SLM genoodzaakt met ingehuurde vliegcapaciteit de vluchten van en naar Amsterdam vertraagd uit te voeren. De hoge vertragingskosten, de terugkerende technische issues, reputatieschade en de druk op de uitdagende financiële positie van de SLM waren reden genoeg voor het directieteam om te besluiten de uitfasering van de Airbus A340 twee maanden eerder dan gepland uit te voeren, aldus de SLM in een persbericht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina