Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Bigi Boi’ klaar voor 'The Pitbull' Andrei Arlovski

‘Bigi Boi’ klaar voor gevecht in Madison Square Garden

01/11/2019 13:07 - Guillano Bruce

Op 2 november in Madison Square Garden gaat ‘Bigi Boi’ Jairzinho Rozenstruik (r) voor zijn derde knock-out tegen 'The Pitbull'  Andrei Arlovski.

Op 2 november in Madison Square Garden gaat ‘Bigi Boi’ Jairzinho Rozenstruik (r) voor zijn derde knock-out tegen 'The Pitbull' Andrei Arlovski. Foto: Facebook Jairzinho Rozenstruik.  

PARAMARIBO - Bijkans vijf maanden na zijn laatste gevecht stapt Jairzinho Rozenstruik opnieuw het UFC-octagon in. Zaterdag neemt 'Bigi Boi' het in één van de meest iconische sporthallen ter wereld op tegen een voormalig kampioen in de zwaargewichtdivisie van de Ultimate Fighting Championship (UFC).

Tijdens UFC 244 in Madison Square Garden in New York staat Rozenstruik tegenover de Wit-Rus Andrei 'The Pitbull' Arlovski. Het wordt voor de 31-jarige Surinaamse MMA-vechter zijn derde partij dit jaar nadat hij in december 2018 een contract tekende bij de grootste Mixed Martial Arts-organisatie ter wereld.

'Bigi Boi' wil tegelijk ook zijn perfecte staat van dienst in de MMA in het algemeen en in de UFC in het bijzonder in stand houden. Sinds hij de overstap maakte van kickboksen naar MMA won hij al zijn acht partijen, inclusief de eerste twee in de UFC. 

Bij zijn debuut begin dit jaar versloeg hij de Braziliaan Junior Albini voor diens thuispubliek tijdens UFC Fortaleza. Die partij duurde tot en met de tweede ronde toen Rozenstruik de Braziliaan na 54 seconden naar het canvas stuurde. 

Op 22 juni tijdens de UFC Fight Night in Greenville sloeg hij al na negen seconden de Amerikaan Allen Crowder neer. Het gold als de op één na snelste knock-out ooit in de zwaargewichtdivisie van de UFC en Rozenstruik haalde daarmee de top tien van de meest indrukwekkende sportmomenten van sportzender ESPN

Bigi Boi kijkt opnieuw uit naar een knock-out in zijn derde partij, maar weet dat Arlovski niet zomaar een tegenstander is. De veertigjarige routinier, die in 2005 de zwaargewichttitel veroverde, wordt door de vechters in de UFC gezien als de poortwachter van de zwaargewichtdivisie.

Arlovski is een kopje langer dan Rozenstruik en heeft als MMA-vechter ook meer wedstrijdervaring dan 'Bigi Boi': de Wit-Rus stond 48 keer in de ring, won 28 gevechten, verloor er achttien, terwijl twee werden gestaakt (de zogeheten 'no contest'. Echter, de Surinamer is er klaar voor om 'The Pitbull' zijn derde UFC-slachtoffer te maken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina