Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vonnis in zeeroof zaak uitgesteld

Vonnis in zeeroof zaak uitgesteld

01/11/2019 22:59 - Van onze redactie

Vonnis in zeeroof zaak uitgesteld

 

PARAMARIBO - Familie en andere belanghebbenden van slachtoffers en verdachten die betrokken zijn bij de lugubere zeeroof in april 2018 waarbij negen vissers om het leven zijn gebracht, zullen nog enkele dagen moeten wachten op het vonnis. De zaak die donderdag voor uitspraak op de rol stond, is uitgesteld door kantonrechter Anand Charan.

Zijn collega Marie Mettendaf die de zaak behandelt, kon niet aanwezig zijn op de zitting. De rechter is - naar de Ware Tijd verneemt - uitlandig. De zaak is voor wat de verdediging betreft al afgehandeld zegt advocaat Maureen Nibte. In augustus kregen de verdachten de gelegenheid om zich persoonlijk tot de magistraat te richten.

Er wordt op 22 november vonnis gewezen. De vervolging eist een gevangenisstraf van 35 jaar met aftrek tegen Chris P., Doodnath M., Rameshwaru R., Madre K., David W., Ramdeo P., Premnath P., Sureshdien N., Feroz B., Anthony T. en Ganesh B. Tegen Terry D. is er vijf jaar onvoorwaardelijk cel gevorderd.

De advocaten zijn het niet eens met het Openbaar Ministerie (OM). Volgens Raoul Lobo was er geen sprake van een samenzwering tussen de verdachten om de slachtoffers op brute wijze te vermoorden zoals het OM heeft geconcludeerd. Enkele van de mannen zijn volgens de verdediging onschuldig en worden toch over dezelfde kam geschoren. Het feit dat er tegen deze mannen hoge straffen wordt geëist, is daarom zeer onterecht.

Officier van justitie Claudia Bruining is ook na het pleidooi niet van mening veranderd. Zij herhaalde dat er overtuigend bewijs is geleverd in het onderzoek, waarbij duidelijk is bewezen dat de verdachten een plan hadden om een aantal vissers op brute wijze af te slachten. Ze blijft er daarom bij dat de geëiste straffen passend zijn.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina