Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Yamill Wip: 'Dit heel jaar is voor Suriname'

Yamill Wip: 'Dit heel jaar is voor Suriname'

01/11/2019 16:04 - Terence Oosterwolde

Yamill Wip: 'Dit heel jaar is voor Suriname'

Yamill Wip is ready om Suriname waardig uit te dragen. Foto: collectie Yamill Wip  

PARAMARIBO - Voor veel Surinaamse basketballers begint tussen vrijdag en volgende week het seizoen in de Verenigde Staten officieel. Yamil Wip, die de spits afbijt, is er vol van. "Vandaag is het eindelijk zo ver. Ik ben God dankbaar dat ik in deze positie ben en nog steeds gezond", zegt hij tegen de Ware Tijd.

Vorig jaar kon hij door een blessure niet spelen, maar kan niet wachten weer op het veld te staan. Eerste tegenstander van Lee College is Lone Star College-Tomball, die vrijdagavond op bezoek komt. Het wordt de eerste wedstrijd van totaal dertig in het regulier seizoen. "Ik speel dertien wedstrijden in 26 dagen in november alleen. Dus het gaat vreselijk snel gaan."

Dat tempo brengt volgens Wip met zich mee dat een verlies direct afgeschud moet worden en daarna gekeken moet worden naar de volgende ontmoeting. "Ik heb het al twee jaar meegemaakt dus weet hoe het gaat. Wat ik nu moet doen is ervoor zorgen dat ik er ben voor de rest van mijn teammates die het nodig hebben, dat ik leidinggevende ben. Daarvoor ben ik helemaal ready."

De bedoeling volgens Wip is "38 wedstrijden te winnen". "Dat wil zeggen na de play-off naar de Nationals gaan." Hoewel Runnin' Rebels veel nieuwelingen kent, is de captain positief ingesteld. "Ik denk dat we het heel goed gaan doen. Ik kan niet wachten om weer op het veld te staan en Suriname te 'representen'. Niet alleen voor mij en mezelf, maar voor Suriname en alle andere Surinaamse sporters."

Voor Wip staat zijn derde jaar bij Runnin' Rebels in het teken van Suriname. "Nu is het tijd om te gaan werken. Dit heel jaar is voor Suriname. Ik ga keihard mijn best doen om het beste uit mezelf te halen, zodat niet alleen ik een betere kans heb, maar ook de rest en het land, alle sporters een betere kans hebben zodat het land op de kaart wordt gezet, want dat is het uiteindelijke doel."

Wip, die in Suriname voor CLD en Yellow Birds heeft gebasketbald, benadrukt dat hij het niet voor zichzelf doet. "Maar voor mijn broertje, alle andere jeugdige sporters in Suriname die de kans niet hebben die ik wel heb gehad om naar Amerika te komen en hier succesvol te zijn met mijn sport. Ik ben heel erg dankbaar dat ik die kans heb gehad."

Hij hoopt een goed voorbeeld te zijn voor zijn jongere broer Gianni, die sinds enkele maanden in Nederland basketbalt voor Apollo en "One Sports die me heeft geholpen". "Dus het is veel meer dan gewoon mezelf en veel groter dan mij. Dit alles is veel groter dan basketbal, maar ik ben er nu gewoon helemaal ready voor."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina