Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zeven uit dertig voor tennisselectie

Zeven uit dertig voor tennisselectie tijdens Cup of the Guyana's

01/11/2019 18:17 - Marciano Millerson

De tennissers vóór vertrek naar Frans-Guyana.

De tennissers vóór vertrek naar Frans-Guyana. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Deelname van de tennisselectie aan de Cup of the Guyana’s in Cayenne, Frans-Guyana heeft tot nog toe povere resultaten opgeleverd. Het nationaal team heeft na twee speeldagen (woensdag en donderdag) van de dertig gespeelde wedstrijden slechts zeven gewonnen.

Jaïr Akaamba, Stijn van Leeuwen, Aila Koorndijk, Boaz Koorndijk en Dexter Koorndijk waren verantwoordelijk voor de overwinningen in het enkel- en dubbelspel. Vrijdag worden de laatste wedstrijden gespeeld. Zaterdag is een ontspanningsdag voor de kinderen. De selectie keert zondag terug. Suriname miste dit jaar een aantal sleutelspelers vanwege schoolverplichtingen. Mede daardoor werden er geen speelsters afgevaardigd voor de U12-meisjesklasse.

Aan de Cup of the Guyana's, voorheen de Inter-Guyanese tennisspelen, doen mee Suriname, Frans-Guyana, Guyana en Martinique. Traditioneel was dit evenement bedoeld voor de drie Guyana's. Echter, in 2018 is onderling besloten een extra dimensie aan het toernooi te geven, waarbij het organiserend land een bevriende natie mag uitnodigen. Frans-Guyana nodigde Martinique uit voor deze editie.

Uitslagen: U18: Theo Pobosi - Mattys Bellony (Frans-Guyana) 1-6, 0-6; Pobosi - Loïc Schmitt (Martinique) 0-6, 0-6; Caelan Verkuyl - Benjamin Rahine (Martinique) 0-6, 0-6; Verkuyl - Kiliann Perriollat (Frans-Guyana) 1-6, 0-6;

U14: Dexter Koorndijk - Yan Kodjoed (Frans-Guyana) 3-6, 2-6; Koorndijk - Jeremy Chahoud (Martinique) 4-6, 6-4, 7-10; Van Leeuwen - Vadeanand Resaul (Guyana) 0-6, 4-6; Van Leeuwen - Teva Ardillon (Frans-Guyana) 2-6, 1-6;

U12: Akaamba - Max Jean (Frans-Guyana) 6-1, 6-2; Akaamba - Gerald Scotland (Guyana) 6-3, 6-2; Boaz Koorndijk - Ricky Romascindo (Guyana) 6-2, 6-2; Koorndijk - Mathis Pitta (Frans-Guyana) 3-6, 0-6.

U18-meisjes: Aila Koorndijk - Emma Delphin (Martinique) 6-0, 6-2; Koorndijk - Manon Marcellino (Frans-Guyana) 6-3, 6-1. Kaeney de Mees - Kalyca Fraser (Guyana) 3-6, 1-6. Kaeney de Mees - Cassandre Jean Joseph (Frans-Guyana) 2-6, 2-6.

U14-meisjes:  Sarah Lumsden - Nora Matey (Frans-Guyana) 6-7, 5-7. Sarah Lumsden - Lou Falleri (Martinique) 1-6, 0-6; Marysol van der Zwart - Saskia Persaud (Guyana) 6-0, 2-6, 5-10; Van der Zwart - Esther Brival (Martinique) 0-6, 1-6.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina