Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Curaçao North Sea Jazz stimulans economie

Curaçao North Sea Jazz stimulans economie

02/11/2019 17:25

Curaçao North Sea Jazz stimulans economie

Foto: Curaçao.nu  

WILLEMSTAD - De negende editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival dit jaar heeft 17 miljoen US dollar voor de economie van het eiland opgeleverd. Dat heeft de University of Central Florida in Orlando gecalculeerd.

De totale directe uitgaven van het festival worden geschat op iets meer dan 11 miljoen US dollar en komen grotendeels voor rekening van de Stichting Fundashon Bon Intenshon van Gregory Elias. Medeorganisator en sponsor van het Curaçao North Sea Jazz Festival.

Met iets meer dan vijfduizend internationale bezoekers trok het festival voor het eerst in zijn geschiedenis méér internationale dan lokale bezoekers. Het merendeel van deze internationale gasten kwam uit de regio. Deze bezoekers gaven 2.522 dollar per reis per persoon en 413 dollar per dag per persoon uit. Ruim 20 procent hoger dan in 2018 tijdens het festival. Curaçao.NU

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina