Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ex-ondervoorzitter bond SVZ persona non grata

Ex-ondervoorzitter persona non grata bij bond SVZ

02/11/2019 08:27 - Gilliamo Orban

Ex-ondervoorzitter persona non grata bij bond SVZ

 

PARAMARIBO - De ex-ondervoorzitter Harriëte Melcherts van de bond bij Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) is niet meer gewenst bij de werknemersorganisatie. De bond meldt in een bekendmaking in de krant dat ze niet langer verbonden is aan het bestuur. Zij is hierdoor niet meer bevoegd om namens het bestuur handelingen te plegen. “Zij zorgt voor onrust onder de leden door onjuiste informatie aan de mensen te verstrekken”, zegt waarnemend bondsvoorzitter Clyde Gill tegen de Ware Tijd.

Bondssecretaris Ferdie Kasan wijst erop dat Melcherts aan de personeelsleden heeft meegedeeld dat de bond slechts 10 procent loonsverhoging heeft geëist van de directie van het ziekenhuis. "Dat klopt helemaal niet, omdat wij 20 procent salarisverhoging hebben gevraagd. We kunnen hierdoor de leden tegen ons krijgen", zegt Kasan.

Daarnaast was volgens haar Melcherts als ondervoorzitter belast met een voedselpakkettenproject voor alle personeelsleden en dat zou gefinancierd worden door de overheid. Echter, blijkt naar zeggen van Kasan, dat ze het project heeft voortgezet ondanks ze een paar maanden terug schriftelijk heeft bedankt als ondervoorzitter van de bond. "Zij heeft onlangs de pakketten gehad, maar ze geeft een pakket aan wie ze wil. Ik krijg geen pakket van haar, want ze ziet me als een opponent", zegt Kasan.

Gill geeft aan dat de bovenstaande zaken onlangs te hebben geleid tot het royeren van Melcherts als bondslid. Dat is volgens hem in een brief kenbaar gemaakt aan de oud-ondervoorzitter. "Dat is het uiterste dat wij als bond kunnen doen. Als ze toch doorgaat om namens de bond te handelen is dat voor haar rekening", stelt de waarnemend voorzitter.

Desgevraagd zegt Melcherts dat zij geen weet draagt van de brief waarin ze op de hoogte wordt gebracht van haar royement. "Ik heb hem (waarnemend voorzitter, ...red.) gezegd dat ik niets heb ontvangen en dat hij zijn huiswerk beter moet maken", zegt de ex-ondervoorzitter. Zij ontkent dat ze onjuiste informatie heeft verstrekt aan leden. Ook weerspreekt ze dat ze willekeur toepast bij het verstrekken van de voedselpakketten. "Ze vertellen alleen maar onwaarheden."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina