Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Opnieuw snelle knock-out voor ‘Bigi Boi’

Opnieuw snelle knock-out voor ‘Bigi Boi’

02/11/2019 22:09 - Guillano Bruce

In het UFC-octagon versloeg 'Bigi Boi' zijn tegenstander Andrei Arlovski met een knock-out.

In het UFC-octagon versloeg 'Bigi Boi' zijn tegenstander Andrei Arlovski met een knock-out. Foto: UFC  

PARAMARIBO - De laatste keer dat Jairzinho 'Bigi Boi' Rozenstruik in het UFC-octagon stapte duurde het niet lang voor hij zijn tegenstander naar het canvas stuurde. Deze keer was de wedstrijd opnieuw afgelopen voordat die echt begonnen was.

Andrei Arlovski bleef weliswaar iets langer op zijn benen dan de Amerikaan Allen Crowder ruim vier maanden terug, maar uiteindelijk werd ook de Wit-Rus middels een snelle knock-out slachtoffer van 'Bigi Boi'. Rozenstruik sloeg Arlovski, een voormalige zwaargewichtkampioen, al na 29 seconden met een verwoestende linkse hoek neer tijdens UFC 244 in Madison Square Garden, New York. De arbiter stopte het gevecht meteen.

"Ik zag dit evenement als kleine jongen op tv. Nu ik zelf hier aanwezig ben, kan ik zeggen dat ik mijn droom heb waargemaakt", zei Rozenstruik kort na het gevecht in de ring tegen UFC-interviewer Joe Rogan. Door de snelle overwinning blijft de 31-jarige Surinaamse MMA-vechter ongeslagen in de UFC waar hij eind vorig jaar een contract tekende. Bij zijn debuut begin dit jaar had Rozenstruik ook niet lang nodig om zijn eerste zege bij de grootste Mixed Martial Arts-organisatie ter wereld te behalen.

Rozenstruik boekte in februari zijn eerste UFC-zege door in Fortaleza de Braziliaan Junior Albini 54 seconden na de start van de tweede ronde knock-out te slaan. Vier maanden later schreef 'Bigi Boi' UFC-geschiedenis. Door Crowder in de Amerikaanse stad Greenville al na negen seconden neer te slaan registreerde hij de op één na snelste knock-out ooit in de zwaargewichtdivisie van de UFC.

Arlovski, die in 2005 de UFC-zwaargewichtitel veroverde, werd dus het derde slachtoffer van Rozenstruik, die al zijn acht partijen heeft gewonnen sinds hij de overstap maakte van kickboksen naar MMA. De veertigjarige Arlovski, onder de vechters in de UFC bekend als de gatekeeper van de zwaargewichtdivisie, leed zijn negentiende nederlaag in 49 gevechten.

De kans is nu groter dat de wens van Rozenstruik uitkomt en hij in zijn volgende partij een gerangschikte tegenstander, een vechter uit de top 15 van de UFC tegenover zich krijgt. In een interview dat hij gaf in aanloop naar het gevecht tegen Arlovski, benadrukte hij voor niemand terug te deinzen, ook niet voor Francis Nngannou. De Fransman is nummer twee gerangschikt in de zwaargewichtdivisie en kijkt al een poos uit naar zijn volgende tegenstander. Mogelijk wordt dat 'Bigi Boi'.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina