Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politieman omgekomen bij actie tegen inbreker

Politieman omgekomen bij actie tegen inbreker

02/11/2019 11:10 - Van onze redactie

Bij een poging een inbreker te arresteren zijn zaterdagochtend te Ephraimzegen zowel de verdachte als een politieman om het leven gekomen.

Bij een poging een inbreker te arresteren zijn zaterdagochtend te Ephraimzegen zowel de verdachte als een politieman om het leven gekomen. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - Politieagent 2de klasse Romario Misiedjan is zaterdagochtend per ongeluk doodgeschoten door een collega. Het incident heeft zich te Ephraimzegen voorgedaan, waar zij een inbreker wilden arresteren. Ook de verdachte is door politievuur om het leven gekomen.

Uit voorlopige informatie blijkt dat omstreeks drie uur in de ochtend het Command Center bureau Latour meldde over een inbraak aan de Bakkieweg 23. Misiedjan en zijn collega, een aspirant van politie, reden vervolgens uit om een onderzoek in te stellen. Ter plekke aangekomen ging de andere politieman de woning binnen om de inbreker te arresteren. Hij werd echter aangevallen door de verdachte die gewapend was met een mes.

De agent die aan de bovenarm gewond raakte, ging vervolgens uit de woning en loste kort daarna enkele schoten in de richting van de verdachte. Naar verluidt raakte collega Misiedjan gewond door een ricochet, een afgeketste kogel. Toen de ambulance arriveerde werd geconstateerd, dat zowel de verdachte als de politieman geen tekenen van leven meer vertoonden.

Nadat een arts de dood had vastgesteld werden de lijken door het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor obductie. Vooralsnog is niet duidelijk of er meerdere inbrekers waren. De korpschef arriveerde kort na het gebeuren op de plaats delict om zich persoonlijk te oriënteren. De afdeling Kapitale Delicten heeft zaak in verder onderzoek. Het Korps Politie Suriname heeft nog geen informatie vrijgegeven over dit ongeval.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina