Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Speciale opleiding voor niet-schoolgaanden

Speciale opleiding voor niet-schoolgaanden

02/11/2019 04:49 - Naomi Hoever

De launch van de opleiding Culture Event Management.

De launch van de opleiding Culture Event Management. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - The Back Lot heeft samen met Unicef speciaal voor niet-schoolgaande jongeren de opleiding Culture Event Management opgezet. Het curriculum is aangepast en voor deze groep ontwikkeld. Unicef draait op voor de kosten van dit project. De opleiding is vrijdag van start gegaan en duurt een jaar. Vijf dagen per week zullen jongeren in de leeftijd van vijftien tot achttien jaar onderricht worden. Eerder dit jaar is de Back Lot Academy van start gegaan met drie opleidingen.

Volgens een vertegenwoordiger van Unicef in Suriname heeft het Mics-6-onderzoek aangetoond dat er heel veel jongeren buiten de boot vallen tijdens het onderwijsproces. Hij geeft aan dat dit reden is waarom is gedacht deze groep een tweede kans te bieden. "Ze hebben veel talent en willen iets aparts leren."

Een van de deelnemers gaf aan dat zij iets creatiefs wilde doen. Zij had na het afronden van het havo nog niets gevonden. Het curriculum bestaat uit twee onderdelen, waarvan een deel overdag en het ander deel 's avonds verzorgd wordt. Henna Draaibaar vertelt dat de lessen interactief zijn. De theorie zal afgestemd zijn op de praktijk. Verder zullen ze ook getraind worden in basic life skills.

Tijdens de eerste sessie werd aangeleerd hoe met collega's om te gaan. Hierna konden de twaalf deelnemers een spel doen waarin ze elkaar moesten coachen. Er werden cijfers van 1 tot en met 21 op de vloer geplaatst. Vervolgens werden de studenten verdeeld in twee groepen. Iemand werd dan aangewezen om binnen een bepaald tijdsbestek achter elk nummer te staan. De overige deelnemers moesten aanwijzen waar het nummer staat en de participant moest er dan snel achter gaan staan, totdat alle 21 waren aangedaan.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina