Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Guyanese piraten opgepakt in Suriname

Twee Guyanese moordverdachten aangehouden in Suriname

02/11/2019 14:33 - Van onze redactie

De boot van de overvallen vissers is leeg teruggevonden.

De boot van de overvallen vissers is leeg teruggevonden.   Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - Twee Guyanezen, die van moord worden verdacht in hun land, zijn deze week aangehouden in Suriname. De mannen worden al een poosje gezocht door de Guyanese politie. Het duo wordt ervan verdacht begin oktober een vissersboot in Guyana te hebben overvallen.

Daarbij zijn waarschijnlijk alle vier bemanningsleden overboord gegooid. Intussen zijn twee lijken geborgen door de Guyanese politie nadat ze aanspoelden. Van de andere twee bemanningsleden ontbreekt vooralsnog elk spoor. De boot waarmee de vissers waren, werd onbemand, maar met bloedsporen teruggevonden. De buitenboordmotor en vangst waren meegenomen door de zeepiraten.

De Guyanese politie had sterk het vermoeden dat de verdachten naar Suriname waren uitgeweken. Van de week werd het duo inderdaad bij een visbedrijf in Paramaribo aangehouden en in verzekering gesteld. Het onderzoek is nog niet afgerond.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina