Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Grote wietaanplant ontdekt door Amerikaanse politie

Amerikaanse politie neemt miljoenen wietplanten in beslag

03/11/2019 17:00

De eigenaar verklaarde dat hij legale hennep verbouwde, maar zijn planten bleken de ruime hoeveelheid aan wettelijk toegestane THC te overschrijden.

De eigenaar verklaarde dat hij legale hennep verbouwde, maar zijn planten bleken de ruime hoeveelheid aan wettelijk toegestane THC te overschrijden. Foto: INSTAGRAM KERN COUNTY SHERIFF’S OFFICE  

LOS ANGELES - In de Amerikaanse staat Californië hebben de autoriteiten vorige week voor bijna één miljard US dollar aan wietplanten in beslag genomen. De tien miljoen planten groeiden op elf verschillende velden rond de plaats Arvin, ten noorden van Los Angeles.

De eigenaar van de velden beweerde dat de planten groeiden ten behoeve van de legale productie van hennep. In dat geval mag de wiet minder dan 0,3 procent van de stof THC bevatten.

Maar uit onderzoek bleek dat er veel meer THC in zat dan wettelijk is toegestaan. Daardoor is volgens de Amerikaanse politie sprake van illegale cannabisteelt. De lokale politie, de FBI en een Californische natuurorganisatie zeggen dat het onderzoek nog loopt. Het is onduidelijk of er aanhoudingen zijn verricht. De planten worden vernietigd.  NOS.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina