Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Balotelli dreigt van veld te stappen

Balotelli dreigt van veld te stappen

03/11/2019 14:41

Mario Balotelli.

Mario Balotelli. Foto: Getty Images  

VERONA - Mario Balotelli heeft zondag gedreigd om van het veld te stappen wegens racisme. De Serie A-wedstrijd tussen Hellas Verona en Brescia lag door het incident enkele minuten stil.

Tien minuten na rust trapte Balotelli bij de hoekvlag een bal kwaad het publiek in, waarna hij van het veld afstapte. Enkele van zijn ploeggenoten en spelers van Hellas haalden de Italiaanse spits over om toch door te spelen. Door het tumult legde scheidsrechter Maurizio Mariani de wedstrijd enkele minuten stil en liet de speaker in het Bentegodi-stadion een boodschap omroepen dat het publiek moest stoppen met de racistische leuzen.

Het is niet het eerste racistische incident met donkere spelers dit jaar in de Serie A. Fans van Cagliari maakten in september apengeluiden naar Internazionale-spits Romelu Lukaku toen die een strafschop nam. Cagliari werd door de Italiaanse bond niet bestraft na dat voorval. In de 85ste minuut nam Balotelli sportief wraak op de fans van Hellas door te scoren. Van zo'n twintig meter schoot hij de bal in de kruising. De thuisploeg won de wedstrijd met 2-1. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina