Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hamilton: 'Dit is overweldigend'

Hamilton: 'Dit is overweldigend'

03/11/2019 22:42

Zesde wereldtitel voor Lewis Hamilton.

Zesde wereldtitel voor Lewis Hamilton. Foto: USA TODAY Sports  

TEXAS - Lewis Hamilton had er snel vrede mee dat hij de zege in de Grand Prix van de Verenigde Staten aan ploeggenoot Valtteri Bottas moest laten. “Eén en twee worden was het doel. Ik dacht niet dat het met een stop kon, maar dit voelt geweldig. Het was een zware race”, zei de Brit, die één pitstop minder maakte dan Bottas.

Hamilton sloeg een eerste aanvalspoging van Bottas nog af, maar liet zijn collega vijf ronden voor het einde toch passeren. De Brit hoefde geen risico te nemen omdat een plek bij de eerste acht volstond voor het behalen van de wereldtitel. De 34-jarige Hamilton werd eerder in 2008, 2014, 2015, 2017 en 2018 al wereldkampioen. 

"Dit is echt overweldigend", aldus de 34-jarige Hamilton, die nu nog één titel minder achter zijn naam heeft staan dan de Duitse racelegende Michael Schumacher. "Ik ben nog topfit en ben klaar voor de volgende race. Het is geweldig om dit hier te vieren met al mijn familieleden." HLN.be

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina