Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Politie bemiddelt niet in civiele zaken'

'Politie mag niet bemiddelen bij civielrechtelijke zaken'

03/11/2019 00:00 - Van onze redactie

Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt dat het niet de taak van de  politie is om te bemiddelen tussen slachtoffer en bedrijf.

Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt dat het niet de taak van de politie is om te bemiddelen tussen slachtoffer en bedrijf. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - “Het is niet de taak van de politie om te bemiddelen tussen slachtoffer en bedrijf. Het is een civielrechtelijk proces. De sterke arm moet onderzoek doen en een proces-verbaal opmaken voor het Openbaar Ministerie”, zegt politiewoordvoerder Humphrey Naarden als reactie op het relaas van de families Winter en Poetisi.

Dat verhaal start wanneer Shamar Poetisi op 11 oktober een deel van zijn arm kwijtraakt door een ongeval met een recyclemachine in een plastic-fabriek. De familie van Poetisi beweert dat de jongen na het ongeval door ene agent D. van het station Latour is gebeld om hem aan te sporen als compensatie een geldbedrag van SRD 30.000 te aanvaarden.

Agent D. zou de jongen in het ziekenhuis hebben voorgehouden: "Yu o teki a moni of y no o teki en. Den sneysi o gwe." Vervolgens greep de vader, die op dat moment op bezoek was de telefoon uit zijn zoons hand, toen hij door had dat de jongen niet vrij kon praten. Er ontstond daarop een heftige telefonische woordenwisseling tussen de agent en de vader.

De Ware Tijd heeft woensdag contact opgenomen met het station Latour. De agent die de zaak in behandeling heeft, had toevallig de dienst. Hij zei telefonisch aan de redactie: "Ik weet niets hierover. Dat zijn niet mijn woorden. Maakt u contact met de afdeling PR." Geconfronteerd met de beweringen van de familie, zei hij: "Dan moet u naar de familie gaan."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina