Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Surinaamse terroriseert Belgische rechtbank

Surinaamse vrouw terroriseert Belgische rechtbank

03/11/2019 05:27

Het gerechtsgebouw in het Belgische Kortrijk.

Het gerechtsgebouw in het Belgische Kortrijk. Foto: Kortrijk.be  

BRUSSEL - De 49-jarige Surinaamse vrouw Mercy R. moet door een psychiater onderzocht worden. Dat oordeelde de strafrechter in het Belgische Kortrijk. Op basis van het verslag van dat onderzoek zal dan beslist worden of Mercy R. geestesgestoord is en voor langere tijd opgesloten moet worden. Ondertussen blijft ze in de cel.

Mercy R. was in het Kortrijkse gerechtsgebouw stil aan persona non grata. Sinds ze in mei 2016 een tweede zoontje op de wereld zette, maakten gespecialiseerde diensten zich zorgen om de opvoedingssituatie van het kind. De jeugdrechter werd ingeschakeld om het zoontje in een betere thuis te plaatsen. Dat werkte bij Mercy R. als een rode lap op een stier. Maandenlang terroriseerde ze het personeel van de jeugdrechtbank met (dreig-) telefoontjes en bedreigingen.  Op 21 mei 2019 belde de Surinaamse maar liefst achttien keer naar de jeugdrechtbank.

Ook de jeugdrechter die over het lot van haar zoon moest beslissen, kreeg het hard te verduren. De rechter kreeg een minutenlange tirade met de goorste en lelijkste verwensingen naar het hoofd geslingerd. In een telefoontje dreigde ze er zelfs mee een bom onder het gerechtsgebouw van Kortrijk te leggen. Mercy R. bleef lange tijd samen met haar jongste zoontje spoorloos, tot ze in Antwerpen op een woonboot bij een schipper opdook tijdens een huiszoeking.

Ze kreeg het toen ook met de Antwerpse politie aan de stok. De openbare aanklager vroeg haar te interneren maar in het dossier steekt enkel een verslag van een psycholoog, en niet van een psychiater zoals de wet vereist. Sinds 26 mei verblijft de vrouw in de cel. Ze lijkt ondertussen wel tot inkeer te zijn gekomen en stuurde een brief met excuses naar de Kortrijkse jeugdrechter en het personeel op de jeugdrechtbank. HLN.be

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina