Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 48-jarige ingesloten wegens bankfraude

48-jarige ingesloten wegens bankfraude

04/11/2019 16:47 - Van onze redactie

48-jarige ingesloten wegens bankfraude

 

PARAMARIBO - Rajeshsingh B. is vrijdag in verzekering gesteld op verdenking van oplichting en verduistering. Hij werd aangehouden door rechercheurs van de afdeling Fraude, meldt de politiewebsite maandag.

De 48-jarige Rajeshsingh B. heeft zich vermoedelijk schuldig gemaakt aan bankfraude, ook wel check kiting of cheque kiting genoemd, waarbij er ongedekte cheques zijn aangeboden. De man zou daarbij enkele bankinstellingen voor grote geldbedragen hebben benadeeld.

In het bulletin doet de politie geen nadere mededelingen, maar twee dagen voordat de verdachte in de boeien werd geslagen, besloot De Surinaamsche Bank slechts haar eigen cheques te accepteren. Nog die avond werd DSB teruggefloten door de Centrale Bank.

"Uit risico-overwegingen heeft De Surinaamsche Bank besloten om per heden alleen te accepteren dat DSB-cheques aangeboden worden bij DSB-kantoren. DSB-cheques kunnen dus per heden niet meer aangeboden worden bij andere banken", schreef de bank aan haar cliënten.

Een exponent uit de financiële wereld zei desgevraagd tegen de Ware Tijd dat er vermoedelijk iets mis is in het interbancaire verkeer. De persoon die op basis van anonimiteit sprak, vulde aan dat er waarschijnlijk te veel ongedekte cheques door het systeem zijn geslopen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina