Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Bigi Boi’ op 7 december tegen Overeem

‘Bigi Boi’ op 7 december in hoofdgevecht tegen Overeem

04/11/2019 23:41 - Guillano Bruce

Jairzinho 'Bigi Boi' Rozenstruik (r) komt op 7 december uit tegen Alistair Overeem in het hoofdgevecht van 'UFC on ESPN' in Washington D.C.

Jairzinho 'Bigi Boi' Rozenstruik (r) komt op 7 december uit tegen Alistair Overeem in het hoofdgevecht van 'UFC on ESPN' in Washington D.C. Foto: MMA Junkie  

PARAMARIBO - Kort nadat hij zaterdagavond de Wit-Rus Andrei Arlovski versloeg tijdens UFC 244 in Madison Square Garden in New York zei Jairzinho Rozenstruik het leuk te vinden als hij in zijn eerstvolgende partij tegen Alistair Overeem zou moeten uitkomen. Die wens gaat nu in vervulling.

'Bigi Boi' komt tijdens 'UFC on ESPN' op 7 december uit tegen Overeem, maakten officials van de Ultimate Fighting Championship maandagavond bekend. De partij in de Amerikaanse hoofdstad Washington wordt niet zomaar een gevecht: het is hét hoofdgevecht van de avond.

Overeem is nummer zes in de top vijftien van de UFC-zwaargewichtdivisie. In eerste instantie zou hij in het octagon staan tegenover Walt Harris, maar de tegenstander trok zich terug vanwege de vermissing van zijn negentienjarige stiefdochter Aniah Blanchard. De tiener wordt sinds 23 oktober vermist.

Voor Rozenstruik, trainer Michael Babb en de rest van zijn kamp is de match-up een droom die uitkomt. "Ik denk dat 'Bigi' met iedereen in de top 15 kan vechten", benadrukte Babb in juni nog tijdens een persconferentie na de overwinning van Rozenstruik op de Amerikaan Allen Crowder tijdens UFC Greenville in de VS.

De keuze van UFC om Rozenstruik het hoofdgevecht te gunnen komt niet uit de lucht vallen. Sinds hij zijn debuut maakte in de UFC maakte hij in al zijn drie gevechten indruk. 'Bigi Boi' versloeg in februari bij zijn debuut in Fortaleza de Braziliaan Junior Albini met een knock-out in de tweede ronde, waarna een supersnelle knock-out van negen seconden volgde tegen Crowder. Zaterdag werd Arlovski het derde 'ko'-slachtoffer van Rozenstruik: 29 seconden.

Het was niet alleen zijn derde UFC-zege op rij maar ook de negende achtereenvolgende zege sinds hij de overstap maakte van kickboksen naar Mixed Martial Arts. Overeem heeft eveneens een indrukwekkende staat van dienst. De in Engeland geboren Nederlander heeft van zijn 63 MMA-partijen 45 gewonnen, waarvan 23 middels knock-out. Overeem verloor zeventien keer en één gevecht werd een no-contest. Net als 'Bigi Boi' heeft ook Overeem een kickboksverleden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina