Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bouterse roept op tot liefde en respect voor elkaar

Bouterse roept op tot liefde en respect voor elkaar

04/11/2019 08:23 - Jason Pinas

NDP-voorzitter Desi Bouterse op de districtsvergadering te Tamansari.

NDP-voorzitter Desi Bouterse op de districtsvergadering te Tamansari. Foto: Jason Pinas  

TAMANSARI - NDP-voorzitter Desi Bouterse gelooft nog steeds in de kracht van samenwerking van ‘alle Surinamers’. Hij is ervan overtuigd dat het land daardoor grote successen zal boeken op verschillende gebieden.

Tijdens een drukbezochte districtsvergadering op Tamansari zaterdag, heeft hij daarom opnieuw de nadruk gelegd op bundeling, liefde en respect voor elkaar. "Mijn boodschap aan u vandaag is dat u van dit land en uw medemens moet leren houden. God heeft dit land alles gegeven. Wat wij moeten doen is hard werken."

Het publiek was schijnbaar onder de indruk en liet met gejuich en applaus blijken achter de NDP te staan. "Dit is de beste partij. Wi sa wini den baka" en "Niet alles kan in één keer, maar ze doen hun best", benadrukten enkele aanwezigen tegenover de krant.

De NDP-voorzitter merkte zoals vaker op dat vrede het belangrijkste exportproduct is van Suriname. Dit gegeven dient als voorbeeld voor veel landen. "Laten we kijken hoe er gevochten wordt in de wereld, hoe kinderen doodgaan en laten we met z'n allen voorkomen dat dit soort rampen ons overkomen. Wij hebben een taak om dit land tot grotere hoogte te brengen."

Bouterse was net als andere partijgenoten, onder wie ex-districtscommissaris Remi Pollack, parlementariër Rajiv Ramsahai en Ann Sadi, lovend over de vele zaken die gerealiseerd zijn door de regering. Met name de geasfalteerde wegen en de aanleg van een waterleidingnetwerk in Commewijne en overige districten zijn als verworvenheden opgesomd.

Maar volgens Bouterse moet nog keihard gewerkt worden zodat de partij goed boert bij de komende verkiezing. Hij riep zijn partijgenoten daarom op om zich in te zetten zodat de doelen gerealiseerd kunnen worden.

Bouterse kon niet nalaten de spot de drijven met groepen die onlangs hebben geprotesteerd tegen de wijziging van de Wet op de Staatsschuld. "Ze willen de regering naar huis sturen? A no e wroko. Er waren meer journalisten dan protesterende mensen op straat. Als je de regering naar huis wilt sturen is het je goed recht, maar wacht rustig tot 25 mei 2020." Hij waarschuwde dat de NDP verslaan, geen easy walk-over zal zijn.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina