Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Faverey Boys stoot Rock City Hoops van de troon

Faverey Boys stoot Rock City Hoops van CuraSur Masters-troon

04/11/2019 13:04 - Guillano Bruce

Faverey Boys eiste ten koste van Rock City Hoops het kampioenschap op in de 38+ klasse van het CuraSur Masters-basketbaltoernooi.

Faverey Boys eiste ten koste van Rock City Hoops het kampioenschap op in de 38+ klasse van het CuraSur Masters-basketbaltoernooi. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Zodra de zoemer voor het laatst afgaat vliegen spelers en aanhangers van Faverey Boys elkaar in de armen. Het negende kampioenschap in de 38+ klasse van het CuraSur Masterstoernooi is een feit.

Het Surinaams basketbalteam sloeg in de finale van de hoofdmoot van het basketbaltoernooi voor veteranen tegen Rock City Hoops twee vliegen in één klap: het revancheerde zich voor de verloren eindstrijd van vorig jaar én bemachtigde tegelijk zijn negende titel.

Faverey Boys moest er wel hard voor zwoegen want het team kreeg vrijdagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal de Amerikaanse tegenstander pas na overtime klein: 66-63. 

Eendragt en zijn spelers moesten diep graven om de indrukwekkende prestatie neer te kunnen zetten. Sterker nog, het had er in de eerste helft van de wedstrijd veel van alsof Rock City Hoops net als vorig jaar weer aan het langste eind zou trekken. 

Faverey Boys scoorde wel de eerste vijf punten van de wedstrijd maar al gauw kwam er een ommekeer in de partij en raakte de thuisploeg zo ver achter dat die op een gegeven moment tegen een achterstand van twintig punten aankeek. 

Een paar fans van de thuisploeg zagen het niet meer zitten en verlieten de hal vroegtijdig, maar Eendragt en zijn spelers gaven niet op. De 34-17 achterstand bij rust werd aan het einde van de derde periode teruggebracht naar 48-41 wat de aankondiging was van een spannende slotperiode. 

Daarin won Faverey Boys nog meer terrein en trok het de stand zelfs gelijk: 56-56. In de verlenging scoorde het team drie punten meer dan Rock City Hoops waarmee de negende hoofdprijs in twaalf jaar in de wacht gesleept werd.

Faverey Boys had de zege vooral te danken aan Winston Leerdam en Earl Jones die elk zestien punten scoorden terwijl Tucker Karega, Allen Junior en Dean Hughes 21, achttien om elf punten scoorden voor Rock City Hoops.

Overige uitslagen 38+: derde plaats: Sporthal Boys (Suriname) - Georgetown Masters (Guyana) 77-72; vijfde plaats: Curaçao Masters (Curaçao) - Team Swietie (Nederland) 75-73; A.S.C.V.G. Guyane (Frans-Guyana) eindigt op de zevende plaats; 50+: Sporthal Boys - Faverey Boys 51-47; 60+: Team Wit - Team Rood 30-27.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina