Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Opti verovert vierde nationale badmintontitel

Opti verovert vierde nationale badmintontitel op rij

04/11/2019 03:34 - Guillano Bruce

Oscar Brandon en Sören Opti (r) tijdens het mannendubbelspel van de nationale badmintonkampioenschappen. Opti werd in het enkelspel voor de vierde keer op rij kampioen.

Oscar Brandon en Sören Opti (r) tijdens het mannendubbelspel van de nationale badmintonkampioenschappen. Opti werd in het enkelspel voor de vierde keer op rij kampioen. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Sören Opti heeft zijn vierde nationale mannenenkel badmintontitel op zak. Zondag sleepte hij in het enkelspel de hoofdprijs in de wacht tijdens de nationale kampioenschappen van de Surinaamse Badmintonbond (SBB).

Nadat hij in 2016, 2017 en vorig jaar ook al kampioen werd was Opti als topgeplaatste favoriet om de titel te bemachtigen. Die favorietenrol maakte hij waar in de in de Ring Sport Center waar het toernooi gehouden werd. 

Na een bye in de eerste ronde versloeg hij achtereenvolgens David Cheung (21-13 en 21-11), Mitchel Wongsodikromo (21-6 en 21-7) alvorens hij in de finale eveneens in twee sets van Danny Cheng won: 21-13 en 21-14.

In het mannendubbelspel raakte Opti wel zijn titel kwijt. Hij en collega Oscar Brandon eindigden op de derde plaats achter semikampioen Redon Coulor/Gilmar Jones en kampioen Chen/Wongsodikromo. 

In het vrouwenenkelspel ging de hoofdprijs naar Imani Mangroe. Vivian Huang werd runner-up terwijl Chaista Soemodipoero op de derde plaats eindigde. In het dubbelspel waren er maar twee koppels: het koppel Mangroe/Soemodipoero werd kampioen terwijl Joet Wongsowirono/Chang Chang Yang op de tweede plaats eindigde. 

In het gemengd dubbelspel werd het duo Jones/Anjali Paragsingh kampioen. Wongsodikromo/Yang werd semikampioen terwijl Roche Young A Fat/Faith Sariman op de derde plaats eindigden. 

Het nationaal kampioenschap was voor enkele spelers tegelijk een voorbereiding op de Suriname International. De dertiende editie van het internationaal toernooi vindt van 12 tot en met 16 november eveneens in de Ring Sport Center plaats.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina