Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Regering moet ons uit de gevarenzone houden'

‘Regering moet ervoor zorgen dat wij niet in gevarenzone komen’

04/11/2019 00:08 - Beta Debidien

Politiek leider Raymond Sapoen van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging spreekt de aanwezigen toe.

Politiek leider Raymond Sapoen van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging spreekt de aanwezigen toe. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - “Wij hebben toestemming gegeven aan de regering om meer te gaan lenen, maar ze moet er wel voor zorgen dat wij niet in de gevarenzone komen. Zodra we merken dat het geleende geld niet bestemd wordt voor de productiesector en de infrastructuur, ontstaat een probleem.”

Dat zei politiek leider Raymond Sapoen van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) zaterdag tijdens een goed bezochte vergadering in Nickerie. "Wanneer wij vinden dat de regering geld nodig heeft om ontwikkeling te brengen dan is het onze plicht om daaraan mee te werken. Maar we zullen erop moeten toezien dat er niet gestunt wordt met het extra geld."

Volgens Sapoen hadden velen gedacht dat de HVB zich zou verschuilen en niet zou meewerken aan wijziging van de Wet op de Staatsschuld. "We kennen onze verantwoordelijkheid en hebben die genomen door de wet te laten goedkeuren." Hij zegt er vier jaar geleden bewust voor te hebben gekozen "om de moederpartij (Pertjajah Luhur,...red.) te zeggen dat wij onze eigen weg willen gaan op basis van nieuwe gedachten".

Voorzitter Mike Noersalim: "Hervorming betekent ook dat wij het anders gaan doen, met respect voor een ieder." Volgens hem biedt HVB de jongeren de gelegenheid om zich verder te verdiepen, vooral op het gebied van ICT. Hij vindt dat het milieuvraagstuk niet serieus wordt genomen in Nickerie en noemde daarbij onverantwoord gedrag van boeren om verpakkingsmateriaal voor chemicaliën achteloos op de rijstvelden achter te laten.

Jurmain Ligeon, een jongere van de HVB, wil dat de partij iedereen erbij betrekt om het uiteindelijke doel te bereiken, namelijk hervorming en vernieuwing in Suriname. Hij pleit voor afslanking van het ambtenarenapparaat "omdat de overheidskantoren volzitten met mensen die gewoon zitten te slapen". De partij is niet voor gedwongen ontslag maar voor omscholing van ambtenaren om zich op andere plekken in te zetten voor ontwikkeling.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina