Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Men Cook-Out trekt weer recordaantal bezoekers

Weer recordaantal bezoekers ‘Quota Men Cook-Out’

04/11/2019 20:49 - Sharon Singh

Het jaarlijkse grote fundraisingsevenement Quota Men Cook-Out bracht veel mensen op de been.

Het jaarlijkse grote fundraisingsevenement Quota Men Cook-Out bracht veel mensen op de been. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Het aantal bezoekers van het grootste culinaire evenement, de Quota Men Cook-Out, groeit gestaag. Vorig jaar bracht het evenement vijfduizend man op de been; dit jaar waren er 5400 bezoekers, schat de organisatie.

Het succes van dit festijn is enorm. Misschien ligt het aan de formule. De serviceclub Quota International of Suriname, bestaat uit vrouwen. Zij opereren achter de schermen, terwijl de mannen op de voorgrond bezig zijn. Bij deze activiteit zijn zij verantwoordelijk voor de pot.

Aan het culinaire festival hebben dit jaar driehonderd koks deelgenomen, verdeeld over 31 stands. De koks hebben hun gasten niet teleurgesteld. Het aanbod is gevarieerd. Maar bij alle stands langslopen zit er niet in; dat komt door de enorme mensenmassa. Waar je ook gaat, overal is het druk. Een bewuste keuze maken over wat te kopen, is een moeilijke opgave.

Wat vooral opvalt, is de verjonging die is opgetreden. In plaats van alleen volwassenen zie je meer tieners. De kinderen kwamen vanwege de kinderfilms die werden afgedraaid. Ze zitten onder de blote sterrenhemel op de grond met een deken, indien nodig, en volgen de film met andere leeftijdsgenoten.

Dit jaar heeft de organisatie het accent gelegd op het kerstfeest. Vorig jaar was dat nog Halloween. De deelnemers hebben hun stekkie dus ook gedecoreerd. Op het terrein stonden er versierde kerstbomen. Watra fowru saté, kresneti krabu, Ho ho ho doksa, picanha beast, beef tenderloin met chimichurri saus, spicy BBQ wings, doksaburgers en shoarma vormen een kleine greep uit het aanbod.

De opbrengsten vloeien via de sociale projecten van Quota terug naar de samenleving. Volgens de organisatie gaat het om een brede doelgroep, van kinderen met een beperking tot mishandelde of ondervoede kinderen. Ook jongeren en moeders in achterstandssituaties en senioren worden geholpen. 

Quota International of Suriname is een serviceclub waarvan de leden werkende vrouwen zijn. De club werd in maart 1997 opgericht en maakt deel uit van een  internationaal netwerk. Het hoofdkwartier is gevestigd in Washington DC, USA. De eerste Men Cook-Out werd in 1998 gehouden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen