Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Afwezige parlementariër Linga: ‘Ik was ziek’

Afwezige parlementariër Linga: ‘Ik was ziek’

05/11/2019 08:19 - Gilliamo Orban

NDP-parlementariër Erwin Linga.

NDP-parlementariër Erwin Linga.  

PARAMARIBO - NDP-parlementariër Erwin Linga van Sipaliwini ontkent dat hij de vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) wilde boycotten. Hij was donderdag en vrijdag tijdens de behandeling van de wijziging van de wet op de Staatsschuld niet in het parlement.

De vergadering kon vrijdag niet tijdig beginnen omdat er geen quorum was en Linga was niet aanwezig om de presentielijst te tekenen. "Ik was ziek en mijn gezondheid gaat voor, want als ik erg ziek word, zal niemand anders dan mijn familie naar me omkijken. Ik ben nu bij de dokter", zei Linga maandag tegen de Ware Tijd.

Hij stelt donderdag nog naar het parlement te zijn geweest, maar moest net vóór het begin van de vergadering om persoonlijke redenen naar huis in Paramaribo. Naar zijn zeggen was het de bedoeling om weer naar het parlement te gaan.

"Ik voelde me toen plotseling onwel. Ik ben gaan liggen en ben in slaap gevallen. Toen ik wakker werd zag ik zoveel gemiste oproepen en WhatsApp-­berichten in mijn telefoon, maar ik heb niet gereageerd omdat het er erg veel waren", zegt Linga. Ook vrijdag kon hij niet naar DNA, omdat hij zich nog steeds ziek voelde.

Echter, hij koos ervoor om nog niet naar de arts te gaan. Hij heeft zich die dag niet afgemeld voor de vergadering. "Er wordt zomaar gezegd dat ik spoorloos ben. Dat klopt helemaal niet, maar ik ben een rustige man en ik ga niet in op zulke uitspraken", zegt de parlementariër. Hij weigert in te gaan op de vraag of hij ontevreden is over de gang van zaken binnen de NDP. "Ik word geacht interne zaken van de partij niet in de media te bespreken."

Volgens hem is hij niet opgeroepen door de leiding van de partij om uitleg te geven over zijn recente afwezigheid in het parlement. "Ik heb wel een WhatsApp­-bericht gehad van de partijcoördinator van Boven-Suriname, dat ik vrijdagmorgen naar het kabinet van de president moest gaan in verband met het bezoek dat hij zou brengen aan het gebied. Ik heb het bericht laat gekregen, maar ik zou niet kunnen gaan vanwege ziekte."

Linga zegt dat hij al 29 jaar lid is van de NDP. Hij is in 2010 gekozen als districtsraadslid en werd in 2015 parlementariër. Hij was lid van het vorige NDP-hoofdbestuur.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina