Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nabestaanden vermoorde woedend op advocaat

Nabestaanden vermoorde Isaak Poetisi woedend om pleidooi advocaat

05/11/2019 06:13 - Van onze redactie

Nabestaanden vermoorde Isaak Poetisi woedend om pleidooi advocaat

 

PARAMARIBO - Familieleden van Isaak Poetisi waren maandag totaal niet blij met het pleidooi van advocaat Frank Truideman. Die vroeg namelijk aan rechter Maureen Dayala om strafvermindering voor zijn cliënt Milton F., die als het brein wordt gezien in de roofmoord op de 57-jarige Poetisi en de twintigjarige Zillavana Mangkoeredjo op 7 juni vorig jaar.

Tegen Milton F., een vijftigplusser, heeft officier van justitie Shanta Mahadew een onvoorwaardelijke straf van dertig jaar geëist. Maar dat zal volgens zijn advocaat teveel zijn gezien zijn hoge leeftijd. "San e psa nanga a man disi? Ze moeten hun volle straf uitzitten. Als hij wist dat hij oud was, da a no musu kiri sma", reageerden nabestaanden boos op het verzoek van Truideman.

De advocaat betreurt dat er doden zijn gevallen tijdens de roofoverval en bracht namens zijn cliënt de condoleances over aan familie en vrienden van de slachtoffers. Maar het was volgens hem niet het doel van de verdachten om mensen te vermoorden. 

Ook deze opmerking viel niet in goede aarde bij nabestaanden. Mopperend maakten ze duidelijk dat ze deze condoleances niet accepteren. Truideman zegt dat er ook gekeken moet worden naar de geestestoestand van de verdachte Dion B., die de fatale schoten heeft gelost.

"Die man is een patiënt van het Psychiatrisch Centrum Suriname. Ik vind het daarom jammer dat de achtergrond van de verdachten niet is onderzocht", aldus de advocaat. Hij meent dat een straf van dertig jaar het maatschappelijk leven van zijn cliënt in het bijzonder totaal zal vernietigen.

Truideman: "Ik ga geen vrijspraak vragen. Ik ga mezelf niet belachelijk maken. Maar ik ga u wel vragen een mindere straf te geven." Op 18 november zullen nog twee advocaten hun pleidooi voeren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina