Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brandstichter vlucht hol van de leeuw in

Brandstichter vlucht hol van de leeuw in

06/11/2019 03:26 - Van onze redactie

Brandstichter vlucht hol van de leeuw in

 

PARAMARIBO - De verwarrende verhalen van Denijo L. tegenover rechter Duncan Nanhoe, konden dinsdag niet opwegen tegen twee getuigenverklaringen in zijn nadeel. Hij heeft op 14 juli twee woningen aan de Asidonhopostraat te Kasabaholo in brand gestoken. In de ene woonde hij zelf en in de andere zijn tante en haar man.

In eerste instantie zei Denijo L. dat er per ongeluk brand was ontstaan in zijn huis toen hij eten probeerde op te warmen. Hij kwam later hierop terug en toen heette het dat hij water kookte rond twee uur in de ochtend en even naar de winkel ging. Bij terugkeer zag hij de woning in lichterlaaie.

Maar ook deze versie herzag hij: "Ik had een beetje gasoline in een fles en ik was bezig het vuur aan te maken. Toen ik me omkeerde is het vuur op de fles gasoline terecht gekomen." Denijo L. heeft, terwijl zijn huis in brand stond, een gordijn van de tweede woning waarin zijn tante en haar man woonden in brand gestoken.

Hij vluchtte, maar is gezien door een getuige die voorbij reed. Deze zette, met de bewoner van het tweede huis, de achtervolging in. Kennelijk ten einde raad rende de brandstichter het politiebureau van Uitvlugt binnen. Op de vraag van officier van justitie Reshna Jhinkoe waarom hij wegrende antwoordde de verdachte: "Den man ben wani naki mi kiri, dus ik was genoodzaakt te rennen. Ik wilde ze uitleggen wat er is gebeurd maar ze wilden niet luisteren."

De twee getuigen hebben deze verklaring met klem tegengesproken. Integendeel, volgens de getuigen, ging Denijo L. tekeer en moest hij door de politie in de boeien worden geslagen voordat hij tot rust kwam. De verdachte vertelde dat zijn oom hem al geruime tijd dupeert. "Hij respecteert mij niet en zorgt ook niet goed voor mijn tante. Hij vertelt alleen maar leugens hier. Die andere man moet niet bemoeien, hij weet niets", klonk hij emotioneel.

In zijn laatste woord smeekte hij om naar huis te mogen gaan, maar dat mocht niet baten. Nanhoe veroordeelde hem conform de eis van de openbaar aanklager tot anderhalf jaar straf onvoorwaardelijk.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina