Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voj Atjoni vraagt snelle aanpak knelpunten

Voj Atjoni vraagt via petitie snelle aanpak knelpunten

06/11/2019 05:54 - Merredith Bruce

Minister Lilian Ferrier (l) van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur op de voj-school te Atjoni.

Minister Lilian Ferrier (l) van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur op de voj-school te Atjoni. Foto: Irvin Ngariman  

ATJONI - Het tekort aan leerkrachten op voj Atjoni heeft de aandacht van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC). Dit heeft minister Lilian Ferrier donderdag voorgehouden aan vertegenwoordigers van de school, nadat een brief aan haar was overhandigd met enkele knelpunten.

Dat gebeurde kort na de ceremonieën in verband met de bouw van een praktijkcentrum, waarvoor Ferrier naar het gebied was getogen. Leerkrachten en leerlingen hebben dit moment aangegrepen om hun noden via een brief aan de bewindsvrouw kenbaar te maken. "Wij als ministerie zijn verantwoordelijk voor de leerkrachten die we plaatsen. We willen leerkrachten die kwalitatief voldoen aan de eisen", zei Ferrier. Omdat het ministerie nauw daarop toeziet, is de voordracht van personen die eerder waren aangedragen om het tekort op te heffen voorlopig aangehouden. Volgens het ministerie voldoen zij niet aan de gewenste eisen.

In de brief, die door een leerling is voorgelezen, wordt de minister verder gevraagd om aandacht voor het afbouwen van de reeds in aanbouw zijnde lokalen en lerarenwoningen. Voorts wordt gevraagd om een ICT-lokaal in te richten en een ICT-leerkracht aan te stellen. De leerkrachten en leerlingen vragen het ministerie ook om een mediatheek in te richten en een mediatheekdocent te plaatsen. Ze wijzen verder op het tekort aan meubilair en leermiddelen, vragen dat er airco's worden geplaatst voor het kantoor en de lerarenkamer en dat de toelagen van de docenten worden aangepast.

De aandacht wordt ook gevraagd voor het plaatsen van drempels en wegmarkeringen op de openbare wegen rond de school en voor het aanleggen van een aankomst- en vertrekhal bij de aanmeerplaats voor leerlingen die gebruikmaken van schoolboten. "De bovengenoemde zaken zijn bekend bij desbetreffende bureaus en de daarvoor bestemde afdelingen. Omdat u helemaal hier bent op Pokigron lijkt het voor ons meer dan logisch om deze zaken persoonlijk aan u voor te houden, met de bedoeling dat ze gauw worden aangepakt", werd voorgelezen uit de brief, die namens het personeel en de leerlingen aan Ferrier is aangeboden.

Zij heeft de leerkrachten gevraagd om een inventarisatie te maken van het meubilair en leermateriaal waaraan de onderwijsinstelling een tekort heeft. Ferrier heeft beloofd om de andere zaken op te nemen met haar collega's van Regionale Ontwikkeling en Openbare Werken, Transport en Communicatie. De voj-school te Atjoni telt 333 leerlingen en bestaat uit een mulo- en lbo-afdeling.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina