Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gregory C. ontkent diefstal kinderbijslag Sozavo

Gregory C. ontkent diefstal kinderbijslag Sozavo

07/11/2019 04:12 - Van onze redactie

Gregory C. ontkent diefstal kinderbijslag Sozavo

 

PARAMARIBO - Het strafvoorstel van vijftien maanden dat officier van justitie Astrid Niamat woensdag tegen Gregory C. heeft gedaan, is hem in het verkeerde keelgat geschoten. De verdachte die ruim SRD 500.000 zou hebben verduisterd, kon zijn ergernis duidelijk niet inhouden.

"Ik vind dit verschrikkelijk. Ik heb geen koperen cent genomen, maar overal waar ik kom word ik zomaar beschuldigd", riep hij terwijl hij heen en weer liep in de beklaagdenbank. Gregory C. zat eerder vijftien maanden in voorarrest, maar is al enige tijd op vrije voeten.

Als rechter Alida Johanns de voorgestelde straf overneemt, hoeft hij niet meer in de gevangenis. Ondanks dit vooruitzicht kan hij zich niet voorstellen dat Niamat vindt dat er genoeg bewijs is. "Dit kan niet. Ik heb verschillende stukken overgelegd, waarom worden die niet gebruikt?" vroeg hij zich geïrriteerd af.

Volgens het onderzoek heeft Gregory C. in 2015 geld van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting voor de uitbetaling van Algemene Kinderbijslag opzettelijk verduisterd. Zijn collega's, drie betaalmeesters, hebben eerder verklaard dat hij het bedrag niet heeft teruggestort.

De verdachte ontkent vanaf begin schuldig te zijn. "Ik lijd zwaar hieronder. Het onderzoek heeft uitgewezen dat ik niets heb gekocht. Mi no abi moni, dus ik begrijp dit ook niet meer", ergerde hij zich. De zaak is uitgesteld naar 20 november. Op die dag komt de advocaat van Gregory C. aan het woord.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina