Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rekeningbonnenaffaire leidt tot rechtszaak

Rekeningbonnenaffaire leidt tot rechtszaak

07/11/2019 07:39 - Van onze redactie

Rekeningbonnenaffaire leidt tot rechtszaak

 

PARAMARIBO - Stephanie H. heeft woensdag tijdens de vervolgzitting tegenover rechter Alida Johanns opnieuw ontkend dat ze ene mevrouw Wakidjan heeft opgelicht. De verdachte zou volgens de benadeelde in 2015 uit haar tas bonnen hebben gestolen waarmee in winkels goederen op krediet mochten worden gekocht.

De bonnen waren al ondertekend, waardoor Stephanie H. gemakkelijk bedragen kon invullen en goederen kopen. "Dat is niet waar, ze was op de hoogte. Ze heeft me de bonnen zelf gegeven", verklaarde de verdachte aan de rechter. 

Stephanie H. beweert dat de mensen aan wie ze de spullen heeft doorverkocht, niet hebben betaald waardoor ze de schuld niet kon aflossen bij Wakidjan. Het gaat volgens haar om SRD 179.000. "Ik wilde een regeling met haar treffen, maar ze stond erop dat ik naar de gevangenis moet. Ik ben zes maanden opgesloten geworden en ik ben nu mijn baan kwijt."

De twee vrouwen hadden eerder wel een goede samenwerking. Echter, die liep stuk toen Stephanie H. de schuld niet meer kon aflossen. Hoewel sommige winkeleigenaren de bedragen op de bonnen opvallend hoog vonden, wist de verdachte op de één of andere manier het winkelpersoneel toch zover te krijgen om de goederen af te geven. 

Officier van justitie Astrid Niamat zei in haar requisitoir dat de oplichting en diefstal van de rekeningbonnen niet is bewezen. De openbaar aanklager vindt wel dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan flessentrekkerij, omdat ze vooraf had kunnen weten dat ze de grote bedragen niet zou kunnen aflossen.

Ze eiste daarvoor een straf van twaalf maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar. Het vonnis wordt uitgesproken op 4 december.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina