Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Weg Nieuw Jacobkondre ingezakt

Weg naar Nieuw Jacobkondre ernstig ingezakt

07/11/2019 11:21 - Gilliamo Orban

De schade aan de brandende weg is duidelijk waar te nemen.

De schade aan de brandende weg is duidelijk waar te nemen.  

PARAMARIBO - Een geïmproviseerde brug van houtblokken, overgoten met lateriet is woensdag afgebrand, waardoor dit deel van de weg naar Nieuw Jacobkondre ernstig is ingezakt. Bewoners van het gebied zijn hierdoor geïsoleerd.

Dit bevestigt districtscommissaris Yvonne Pinas van Boven-Saramacca."Ik ga met de ondernemers, die in het gebied actief zijn, om de tafel zitten om spoedig het weggedeelte te herstellen", zegt de dc. De kreek die onder de weg loopt wordt Pikin Saamaka genoemd.

Pinas zegt dat ze woensdagmiddag rond 1 uur de melding kreeg van de brand; zij heeft op haar beurt de politie en brandweer ingeschakeld. De laatste heeft nabluswerkzaamheden kunnen verrichten. Er is volgens haar geen sprake van opzettelijke brandstichting.

"Het kan zijn dat iemand een nog brandend sigarettenpeukje heeft weggegooid in de buurt van de houtbokken, waardoor op de plek brand is ontstaan", vermoedt Pinas. Zij is ingenomen met het kordate optreden van de brandweer van Brownsweg.

De weg naar Nieuw Jacobkondre is in 2016 aangelegd en het dorp was voorheen te bereiken met de boot of het vliegtuig. In het gebied wordt veel aan houtkap gedaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen