Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Bigi Boi’ in top 15 zwaargewichtdivisie UFC

‘Bigi Boi’ in top 15 zwaargewichtdivisie UFC

08/11/2019 16:21 - Guillano Bruce

Jairzinho Rozenstruik met trainer Michael Babb na zijn gevecht tegen Andrei Arlovski. Na zijn overwinning op de Wit-Rus staat 'Bigi Boi' in de top 15 van de zwaargewichtsdivisie van de UFC.

Jairzinho Rozenstruik met trainer Michael Babb na zijn gevecht tegen Andrei Arlovski. Na zijn overwinning op de Wit-Rus staat 'Bigi Boi' in de top 15 van de zwaargewichtsdivisie van de UFC. Foto: Facebook Jairzinho BIGI BOY Rozenstruik  

PARAMARIBO - Hij won zijn eerste drie partijen in de Ultimate Fighting Championship, kreeg onlangs een hoofdgevecht tegen Alistair Overeem aangeboden en nu volgt nog een mijlpaal voor Jairzinho Rozenstruik. ‘Bigi Boi’ is namelijk de top 15 van de zwaargewichtsdivisie van de UFC binnengedrongen.

Na de overwinning van zaterdag tijdens UFC 244 in Madison Square Garden op de Wit-Rus Andrei Arlovski staat Rozenstruik veertiende op de ranglijst van de zwaarste gewichtsklasse van de grootste mixed-martial-artsorganisatie ter wereld.

'Bigi Boi' houdt in de top 15 de Amerikaan Maurice Greene achter zich. Diens landgenoot Daniel Cormier is de topgerangschikte vechter in de zwaargewichtsdivisie terwijl de Fransman Francis Ngannou en de Amerikaan Curtis Blaydes respectievelijk tweede en derde staan. Overeem bezet de zesde plaats.

'Bigi Boi' kwam de top 15 binnen nadat hij in New York Arlovski al na 29 seconden knock-out sloeg. Maar de twee gevechten daarvoor hebben ongetwijfeld ook bijgedragen aan zijn klim in de UFC.

Rozenstruik begon zijn UFC-carriére met een overwinning in februari op de Junior Albini tijdens UFC Fortaleza - 'Bigi Boi' sloeg de Braziliaan na 54 seconden in de tweede ronde knock-out - waarna in juni de veelbesproken k.o. van negen seconden volgde tegen de Amerikaan Allen Crowder in Greenville.

De Surinaamse MMA-vechter werd voor die drie indrukwekkende prestaties beloond met een gevecht tegen Alistair Overeem. Rozenstruik neemt het op 7 december op tegen de Nederlander, een partij die het hoofdgevecht is van 'UFC on ESPN' in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C 

Rozenstruik is momenteel in Suriname en gaf vrijdagmorgen een persconferentie in Rooftop Ramada Hotel waar hij samen met zijn trainer Michael Babb en manager Lou Di Bono terugblikte op zijn winst tegen Arlovski en vooruitblikte op de partij tegen Overeem. Tegelijk zette 'Bigi Boi' zijn handtekening onder een nieuw UFC-contract van zes partijen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina