Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VES niet politiek gelieerd

VES niet politiek gelieerd

08/11/2019 17:33 - Naomi Hoever

VES niet politiek gelieerd

 

PARAMARIBO - "De VES is niet politiek gelieerd en de voorzitter zit ook niet in een adviesorgaan van een politieke partij. De mensen die dat in twijfel trekken begrijpen niet hoe een beroepsvereniging functioneert”, stelt Winston Ramautarsing, voorzitter van de VES.

Hij reageert op de kritiek die is ontstaan nadat de organisatie op verschillende momenten haar stem heeft laten horen op economisch vlak. Recent nog heeft de vereniging zich uitgesproken over de gewijzigde Wet op de Staatsschuld. "Er zitten personen van allerlei pluimage in de vereniging. Er zitten ook NDP'ers in de organisatie. We zijn niet partijgekleurd maar wel beleidsinhoudelijk gekleurd."

Ramautarsing legt uit dat de VES diverse regeringen kritisch heeft gevolgd en kritisch heeft ondersteund. "Tijdens de uitvoering van het Surinaams Aanpassings Programma hebben wij geholpen. Bij de tweede periode van ex-minister Humphrey Hildenberg hebben wij een hervormingsplan geschreven. Onze vereniging heeft de regering Bouterse-1 geholpen aan een minister van Financiën (Wonnie Boedhoe, … red.)."

Verder stelt hij dat eenieder recht heeft op een politieke kleur. "We staan voor economisch beleid en economische maatregelen. Onze meningen worden niet vanuit een partijpolitiek standpunt geformuleerd." Hij zegt dat de VES eenieder adviseert die een eerlijke vraag heeft waarop een antwoord bedacht kan worden, met name wanneer het gaat om zaken die tot gemeenschapsgoed behoren.

"De mening van de VES wordt uitgebracht door het bestuur. Als het om een standpunt over een bekend onderwerp gaat, waarover reeds is gediscussieerd, worden de leden niet meer gehoord. Als het een nieuw vraagstuk is houden we wel een ledenvergadering. Eenieder van het bestuur is gerechtigd iets namens de organisatie te zeggen", vertelt de VES-voorzitter. "Een mening die afwijkt van dat wat is afgesproken, moet op persoonlijke titel worden uitgesproken. Ook als er intern nog geen afstemming is geweest."

Eén keer per jaar wordt een ledenvergadering gehouden en vier keer per jaar een ledencontactvergadering. "Er is frequent contact tussen de leden." Ramautarsing zegt dat elke regering die het goed doet, hun support krijgt. Over de wet die vrijdag is aangenomen is hij resoluut: "Het doel was niet verbeteren van de wet, maar meer lenen en straffeloosheid introduceren. De sancties in de wet waren om te voorkomen dat de minister de wet overtreedt."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina