Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Surmac reikt certificaten uit aan technici Newmont

Certificaatuitreiking Technician Training Surmac

09/11/2019 07:06 - Jason Pinas

De deelnemers tonen trots het certificaat dat ze hebben ontvangen na een training van vier maanden bij Surmac.

De deelnemers tonen trots het certificaat dat ze hebben ontvangen na een training van vier maanden bij Surmac. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - “Ik vind dit een geweldig initiatief van Newmont. Ik heb bijna alles over het onderhouden van de grote machines geleerd.” Dit zegt een dankbare Melvin Soebhai tegen de Ware Tijd. Met zeven collega’s heeft hij vrijdag een certificaat in ontvangst genomen. Alle acht hebben zij met succes de cursus afgerond, die vier maanden lang is verzorgd door het Surmac Education Center.

Dit project, een samenwerking tussen de twee bedrijven, is bedoeld om de groep die zich bezighoudt met machineonderhoud meer vaardigheden bij te brengen. Het is intussen de zesde groep die is afgeleverd. De lachende gezichten van de trainees, maar ook de felicitaties over en weer zijn het bewijs dat de cursisten zeer ingenomen zijn met het initiatief van de twee bedrijven.

"Al heb je de school niet afgemaakt, je krijgt toch de kans om je verder te ontwikkelen en dat is geweldig", merkt Soebhai op. De certificaatuitreiking vond plaats in het trainingscentrum aan de Slangenhoutstraat. Alwin Plein, trainingsmanager van Surmac, stelt dat de cursus meer gericht is op het aanscherpen van systeemkennis. Hij zegt dat de cursisten nagenoeg alle basisvaardigheden over het onderhoud van grote machines, waaronder hydraulische en elektrische systemen, hebben aangeleerd.

Plein: "We focussen bijvoorbeeld op het losmaken en assembleren van de machines." De manager wijst erop dat er tijdens deze vier maanden durende training ook zwaar wordt getild aan het aspect veiligheid. Los van enkele kleine verbeterpunten in de afgelopen periode, is het project volgens Plein tot nu toe succesvol geweest. Hij zegt dat er nu al afspraken zijn om binnenkort de vervolgcursus te beginnen.

Mining Division manager van Surmac, Freek Bilkerdijk, onderstreept het belang van techneuten in de samenleving. Hij vindt het daarom een geweldige prestatie die de jonge medewerkers van Newmont hebben neergezet. Bilkerdijk ziet graag dat ook andere bedrijven het voorbeeld van de multinational volgen door hun technische medewerkers zoals monteurs te laten bijscholen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen