Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Inter Moengotapoe wint President’s Cup

Inter Moengotapoe grijpt President’s Cup in slotminuten

09/11/2019 21:07 - Marinio Balsemhof

Inter Moengotapoe.

Inter Moengotapoe. Foto: Marinio Balsemhof  

PARAMARIBO - Twee late goals van Anduele Amoeferie en Donnegy Fer hebben Inter Moengotapoe zaterdagavond de eerste prijs van het seizoen bezorgd. In het Franklin Essed Stadion werd het verzet van Flora in de laatste vijf minuten gebroken: 2-0.

Surinames lands- en bekerkampioen mocht door de winst voor de zesde keer in de laatste tien seizoenen de President's Cup omhoog houden. Bij afwezigheid van president Desire Bouterse werden de prijzen overhandigd door de ministers Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken en Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling.

Voor Inter Moengotapoe-coach Jozef Joekoe was het dubbel feest. "Niets is zo prettig om op jouw jaardag de President's Cup te winnen. Mijn dag kan echt niet meer stuk", lacht de coach. Dat zijn team zou moeten knokken had Joekoe wel verwacht. Hij wijst erop dat er bij Flora, de verliezend bekerfinalist, ervaren coaches de leiding hebben, die weet van zaken hebben.

Flora-coach Rodney Oldenstam vond het verlies jammer, maar was niet ontevreden over het spel van zijn jongens. Zijn spelers speelden naar zijn mening tactisch redelijk tot goed, maar hij zegt dat gebrek aan ervaring hen het duel heeft gekost. Met deze prestigieuze wedstrijd heeft de Surinaamse Voetbalbond (SVB) het startsein gegeven voor het seizoen 2019/20.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen