Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dancell Leter schittert met 'double-doubles'

Dancell Leter schittert met 'double-doubles'

10/11/2019 19:07 - Terence Oosterwolde

Dancell Leter schittert met 'double-doubles'

Dancell Leter leidde Jacksonville Jaguars in punten en rebounds. Foto: collectie Dancell Leter  

PARAMARIBO - Met gemiddelden van 13,6 punten en 11,2 rebounds in zijn eerste vijf wedstrijden bij Jacksonville College in Texas, Verenigde Staten doet Dancell Leter het niet onaardig. In drie van zijn eerste vijf duels kwam de Surinaamse basketballer tot double-doubles.

Zijn jongste kwam zaterdagavond toen hij 21 punten en dertien rebounds had in de 79-72 overwinning op Howard College. Hij scoorde zes van de elf baskets, benutte al zijn negen vrije worpen, pakte vijf offensive en acht defensive rebounds en had verder twee steals en één assist. Hij stond 32 minuten op het veld. Zijn andere double-doubles kwamen tegen Houston Gladiators (98-75) op 4 november (elf punten en veertien rebounds) en op 8 november tegen Western Texas (58-90): veertien punten en twaalf rebounds.

Ook tegen Tribulation Prep (117-74) op 2 november (acht punten, elf rebounds, drie assists en twee blocks) en Odessa (69-86) op 7 november (veertien punten, zes rebounds, vier steals, twee assists en twee blocks) zette hij vrij goede stats neer. En dat terwijl hij last ondervindt van een zere grote teen. "De teen doet nog pijn, maar het gaat nu langzaamaan beter", houdt Leter de Ware Tijd voor.

De tweevoudig Surinaamse 'Basketballer van het Jaar' en Most Valuable Player 2018 geeft toe dat de aanpassing vrij probleemloos heeft plaatsgevonden en dat hij zich thuisvoelt bij Jacksonville. "Ik moet alleen nog een paar three-pointers maken dan zit het perfect." Op zijn eerste partij na - toen hij alle drie three-pointers miste - heeft hij geen driepunters meer gedoeld. Jacksonville (3-2) gaat woensdag op bezoek bij North Lake College.

De andere Surinaamse basketballers in de Verenigde Staten doen het ook niet onaardig. Nadat hij dinsdag vanwege "knee soreness" niet kon spelen in de openingswedstrijd van Utah State University tegen Montana State (81-73), maakte Roché Grootfaam vrijdag zijn langverwachte debuut tegen Weber State (89-34). Hij speelde vier minuten, miste zijn enige doelpoging en pakte één rebound.

"Nu is het belangrijk om mijn lichaam in wedstrijdshape te krijgen", aldus Grootfaam tegenover de Ware Tijd. Het was de eerste officiële wedstrijd voor de Surinaamse basketballer sinds 19 maart 2018 toen hij als speler van College of Southern Idaho een ernstige knieblessure opliep. Daardoor was hij een redshirt in zijn eerste seizoen bij Utah State. The Aggies (2-0) spelen dinsdag thuis tegen University of Denver.

In zijn tweede wedstrijd voor Stephen F. Austin University kwam Gavin Kensmil zaterdag tot acht punten (hij maakte vier van zijn zeven schoten), drie rebounds, één assist, één steal en één blok in 25 minuten. The Lumberjacks (2-0) wonnen met 94-64 van North Carolina Central. Een enorm verbeterpunt waren zijn turnovers. Waar hij bij zijn debuut woensdagavond tegen LeTourneau Yellow Jackets negen had, had hij er zaterdag nul.

Seward County Community College (4-0) overklaste Western Oklahoma State College vrijdagavond tijdens de Seward County Classic met 112-56. Cyarah Kensmil speelde dertien minuten, miste haar twee schoten, had twee rebounds, één steal en één block. The Lady Saints (4-0) wonnen zaterdag met 104-64 van Friends University JV. Kensmil stond elf minuten op het veld. De volgende partij is pas op 21 november.

Yamill Wip en Lee College boekten woensdagavond hun vierde zege op rij toen Houston Community College met 108-61 werd overklast. Wip had vijf punten (één three-pointer), vier rebounds en één assist. Echter, zowel vrijdagavond als zaterdagavond werd verloren van respectievelijk Howard-Texas (80-96) en Collin College (95-104). Tegen Howard-Texas had Wip twee punten en één steal.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina