Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Organisatorisch en qua scouting kan het beter’

'Organisatorisch en qua scouting kan het beter’

10/11/2019 13:23 - Van onze redactie

'Organisatorisch en qua scouting kan het beter’

Foto: Socceracademysuriname.com  

PARAMARIBO - De National Soccer Academy Suriname (NSA) maakt een positieve ontwikkeling door. Tot die constatering kwamen Martijn Middelbeek en Sonny Silooy van de Ajax Coaching Academy. Zij maakten wel duidelijk dat er genoeg werk aan de winkel is bij de organisatie onder leiding van Hemant Jaikaram.

De Nederlandse coaches brachten vorige week een werkbezoek aan de voetbalschool in het Hemant Jaikaran Sportpark, waar voetbaltalenten tussen acht en veertien worden opgeleid. "Wij zien zeker vooruitgang in vergelijking met vorig jaar, maar organisatorisch en ook qua scouting kan het zeker nog beter", stelde Middelbeek vlak vóór de terugreis naar Amsterdam.

Net als oud-Ajacied en oud-international Silooy is hij er nog steeds van overtuigd dat er in Suriname talenten zijn, maar hij wijst erop dat er veel begeleiding nodig is om deze jonge spelers tot optimale ontwikkeling te laten komen. "Je merkt voortdurend hoe betrokken iedereen is. De ambities liggen hoog, misschien zelfs te hoog. Daarin moet je wel realistisch blijven. Het kost tijd voordat iedereen binnen de organisatie de juiste kennis op de juiste manier in praktijk kan brengen", zegt Middelbeek.

Jaikaran, mede-oprichter van de NSA, is blij met de opbouwende kritiek van de Ajax-coaches. "Ik had van tevoren zeker niet verwacht dat we meteen aan alle voorwaarden van de Ajax Coaching Academy zouden voldoen. Wij zijn ons ervan bewust dat we aan het begin staan van een meerjarenproject."

Hoewel de 'droom' is ieder seizoen een paar voetbaltalenten naar de Ajax-opleiding door te sluizen, beseft hij dat het niet alleen een kwestie van een jaartje trainen is. "Daarom is het van groot belang dat we na dit werkbezoek op scherp zijn gezet. Nu kunnen we extra gemotiveerd en nog fanatieker verder met ons programma."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina