Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Realisatie wensen PA’s in pijplijn

Realisatie wensen PA’s in pijplijn

10/11/2019 05:07 - Gilliamo Orban

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie zegt dat de afspraken die in februari zijn gemaakt met de Bond Penitentiaire Ambtenaren alsnog worden nagekomen.

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie zegt dat de afspraken die in februari zijn gemaakt met de Bond Penitentiaire Ambtenaren alsnog worden nagekomen. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Toezeggingen van minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie aan penitentiaire ambtenaren staan nog recht overeind. In februari beloofde de bewindsman tijdens een algemene ledenvergadering van de Bond Penitentiaire Ambtenaren dat hij voorzieningen in orde zou maken, waaronder meubilair, uitrusting en wapens. Ook verzekerde hij dat de rechtspositie van cipiers zou verbeteren en dat zij een eigen loonreeks zouden krijgen.

De bond heeft Getrouw vorige week een ultimatum gesteld. Hij kreeg de tijd om uiterlijk 6 november de beloftes na te komen. "We hebben woensdag gesproken met de bewindsman en hij heeft harde toezeggingen gedaan. Die zullen op korte termijn worden gerealiseerd", zegt fungerend bondsvoorzitter Max Breinburg jr. tegen de Ware Tijd.

"De minister heeft ons aangegeven dat hij voor sommige zaken afhankelijk is van het ministerie van Financiën en van de goedkeuring van de Raad van Ministers", zegt Breinburg. Wanneer precies de zaken gerealiseerd zullen worden, kan de fungerend voorzitter niet zeggen. "Als de leden dat exact willen weten, kunnen we dat voor hen vragen", zegt hij.

Er is voor maandag een algemene ledenvergadering gepland. Breinburg wil niet uitgebreid ingaan op de issues omdat hij niet weet of de leden tevreden zullen zijn met wat het bondsbestuur hun zal voorhouden. Ontevreden leden hebben vorige week een motie ingediend bij het bondsbestuur waarin ze de wensen kenbaar hebben gemaakt. Dat is in een brief door het bestuur doorgeleid naar de minister. De leden hebben toen aangegeven dat hun geduld op is.

Een van deze leden is Brian Lamsberg die uitkijkt naar de vergadering van maandag. "De mensen zijn behoorlijk verhit en afhankelijk van wat het bestuur zal presenteren zullen we besluiten welke stappen ondernomen zullen worden", zegt hij. De leden willen een eigen loonreeks, waardoor ze betere salarissen zullen kunnen afdwingen. "Ook willen we weten of we sommige toelagen zoals gevarentoelage, die waren geschrapt, weer zullen ontvangen", aldus Lamsberg.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina