Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Abop-voorzitter Brunswijk: ‘Wi no e frede nobody'

Abop-voorzitter Brunswijk: ‘Wi no e frede nobody’

11/11/2019 10:36 - Jason Pinas

Abop- voorzitter Ronnie Brunswijk wil op 30 november de kracht van de partij laten zien.

Abop- voorzitter Ronnie Brunswijk wil op 30 november de kracht van de partij laten zien. Foto: dWT Archief  

MAROWIJNE - Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk zal de verkiezingskaravaan in Paramaribo zelf trekken. Dit deelde hij zondag mee tijdens een persconferentie nabij Moengotapoe in Marowijne. De partijtop heeft zich drie dagen teruggetrokken in een resort om de strategieën uit te zetten, die zullen worden toegepast in aanloop naar 25 mei 2020.

De verschillende structuren en coördinatoren van alle districten hebben tijdens deze sessie hun voorstellen gepresenteerd aan de partijleiding. Daarnaast hebben ze ook knelpunten, oplossingsmodellen en andere vraagstukken aan de kaak gesteld. De bedoeling is dat de top dit alles verder zal bestuderen en zal verwerken in een plan dat zal worden uitgevoerd. 

"We beseffen als partij dat we alles in orde moeten hebben anders komen we in problemen straks. Vandaar dat we nu al serieus zijn gestart", legt Brunswijk uit. Uiterlijk eind van deze maand moet het definitieve plan van aanpak al op tafel zijn. De gesprekken met de structuren waren niet gemakkelijk, zegt de Abop-voorzitter. Met name de financiering van de zaken die gedaan moeten worden gedurende het traject moest goed besproken worden.

Brunswijk: "Den sma wani du a wroko maar a moni musu de. Al die dingen zijn besproken en ik kan u verzekeren dat we goed op weg zijn." Er komt volgens hem een activiteitenkalender zodat de gemeenschap tijdig op de hoogte is van de zaken die de partij zal doen in de komende periode.

De voorzitter merkt op dat de Abop vanaf 2015 bezig is geweest in het veld. De groei van de partij is daarom enorm. "We zijn zeker dat we niet onder doen voor geen enkele partij. 2020 gaan we dat bewijzen. Wi no e frede nobody", benadrukte Brunswijk. Een van de grote activiteiten die de Abop zal organiseren is een krachtmeting op 30 november.

De partij wil die dag minimaal tienduizend man op de been brengen. Dat is de voorwaarde die Brunswijk stelt. "Als ik minder dan dat aantal zie, loop ik weg", merkt hij op. Op de vraag waarom een krachtmeting zo belangrijk is, zegt hij: "We willen laten zien dat we sterk genoeg zijn. We hebben dat vaker gezegd, maar nu willen we dat ook tonen aan de samenleving".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina